Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 8., szerda, Ellák napja
HÍR TV – KeménymagA migráns, aki ropogósra sütött egy cicát.

Címke: magyar történelem

10 cikk 1/1 oldal

Budapest ostromának emlékeit keresik

Hetvenöt éve, ’44 karácsonyán vették körbe a szovjet csapatok Budapestet. Ám a főváros ostromának története a közvélekedéssel ellentétben nem fejeződött be a február 11-i kitöréssel.

Királysírt találhattak Egresen

Az Aranybullát kiadó és az egyetlen magyar keresztes hadjáratot vezető II. András magyar király és második felesége, Courtenay Jolánta síremlékének nyomára bukkanhattak a régészek a Temes megyei Egresen.

Hunyadi glóriát érdemelne

Az 1456. július 22-i nándorfehérvári diadalt eddig csak egy kis emlékkő hirdette a belgrádi várban. Ma a város zimonyi, Duna-parti sétányán egy erőt sugárzó Hunyadi János-szobrot avatnak fel.

A román hatóságok a békésen imádkozó magyarokat büntetik

A gyalázatos román vandalizmussal szemben az erdélyi magyarság élőlánccal és imával próbálta megvédeni a több mint 100 éves katonai temetőjét Úzvölgyében június 6-án. A felhergelt agresszív románokat a csendes erő nem tántorította vissza. Szétverték a sírkert székelykapuját, letörték a magyar hősök keresztjeit és a törvényi tiltás ellenére felszentelték sajátjaikat. A sírgyalázás a lehető leggusztustalanabb cselekmények közé tartozik, a hazájukért halt hősök nyughelyének feldúlására még a gazdag magyar nyelvben sincs megfelelő jelző. Az Informátor stábja az úzvölgyi temetőbe látogatott.

Magyaroknak örök például

Gyermeknapon, május 26-án mutatják be a Gárdonyi Géza regénye nyomán készült Egri csillagok című musical felújított változatát a Budapest Arénában.

Hajdúk vérben és viharban

A hajdúk történetéről készített nagyszabású történelmi, kültéri pannósorozatot Medgyessy-Kovács Gyula festőművész, amelyet március tizenötödikén lepleznek le Hajdúszoboszlón.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …