Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 24., szombat, Bertalan napja

Címke: Mazsihisz

57 cikk 1/6 oldal

Formálódó Mazsihisz–Jobbik szövetség?

Évekkel ezelőtt még a Jobbik ellenzése természetes volt a magyar zsidó szervezetek liberális irányultságú szövetsége, a Mazsihisz részéről.

Elfogadhatatlan a Jobbik és a baloldal kapcsolata

Glitzenstein rabbi erősen kételkedik abban, hogy a Fidesz fenyegetést jelent a zsidókra nézve. – Zsidó perspektívából az Orbán-kormányok közel állnak az ideálishoz – vélekedett.

Egyek és mégis különbözők

A Hajós Alfréd-uszoda főbejáratánál elbizonytalanodom. A szabadba vezető kerítés lezárva, a hallban néhány anyuka és kisgyerek lézeng, őket leszámítva sehol senki.

Heisler András marad a Mazsihisz elnöke

Az újraválasztott elnök fontosnak nevezte, hogy kormányzattal a Mazsihisz tovább konszolidálja a kapcsolatot, ami a Sorsok Háza projekt megvalósításáig harmonikus volt.

Jeruzsálem nevét viseli a budai park

A baráti közeledés gesztusa az is, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el a zsidó állam ősi fővárosáról.

Gyűjtést indít a Mazsihisz az újjáépítésre

Gyűjtést indít a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a tűz által súlyosan megrongált Notre-Dame székesegyház újjáépítésére. A szövetség a gyűjtéshez ezer eurót ajánl fel a magyar zsidóság nevében.

A Mazsihisz egyeztetésre hívja Gulyás Gergelyt a Sorsok Háza ügyében

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a józsefvárosi holokauszt-emlékhellyel kapcsolatos „nézeteltérések tisztázása érdekében” meghívta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy látogasson el a szervezet Síp utcai központjába.

Süket fülekre talált a Mazsihisz tiltakozása

Gyöngyösi antiszemita beszéde és az azt elítélő Mazsihisz állásfoglalása ellenére a balliberális ellenzék továbbra is kitart a Jobbikkal való együttműködés mellett.

Manfred Weber először a CEU-ra ment

A német politikus első útja 10 órakor a CEU-ra vezetett, ahol találkozott az egyetem elnök-rektorával, Michael Ignatieff-fel.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.