Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 2., csütörtök, Áron napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Címke: mnb

312 cikk 1/32 oldal

A hiteltörlesztési halasztás sok ügyfélnek segít

Sok lakossági és vállalati ügyfél „jut levegőhöz” a koronavírus-járvány miatt bevezetett hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően, mintegy 450 milliárd forintnyi kamatot nem kell megfizetni a veszélyhelyzet lezárultáig – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában pénteken.

Roham a még üres állásokért

A járvány miatt százezrek veszíthetik el állásukat. Arra viszont van remény, hogy az emberek ne legyenek sokáig munkanélküliek. Ha lecseng a válság, újra lendületbe jöhet a gazdaság.

A pénz időértékét is figyelembe kell venni az MNB szakértői szerint

Az adósok szemszögéből nézve, fontos megérteni, hogy a pénznek időértéke van, ez tükröződik a kamatban, azaz a mostani 1 forint többet ér, mint a 10 év múlva ugyanannyi, hiszen a mostanit be lehet fektetni, kamatoztatni lehet és a kapott kamattal is ugyanez a helyzet. Ezért a jövőbeli törlesztések jelenértékét kell nézni! Szakmai hibát követnek el azok, akik a moratórium és anélküli törlesztések összegét hasonlítják össze időérték nélkül, mert almát hasonlítanak a körtével! Így érvel a törlesztési moratórium lehetőségének kihasználása mellett, a jegybank honlapján megjelent írásában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) három szakértője, Fábián Gergely, Banai Ádám és Vastag László.

Újabb gyógyír a jegybanktól

A koronavírus-járvány miatt kialakult pénzügyi piaci feszültségek enyhítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa további likviditásbővítő intézkedésekről döntött.
312 cikk 1/32 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …