Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: mnb

1558 cikk 1/156 oldal

Trenddel szemben a hazai gazdaság

Még csak elméletek vannak arról, hogy miként tud a második negyedévben látott tempóban növekedni a magyar gazdaság, miközben fő kereskedelmi partnerünknél már a válság előszeléről beszélnek.

Kivárhat a hazai jegybank

Az inflációs mutató a januártól júliusig tartó időszakban az előző év azonos időszakához képest átlagosan 3,4 százalékkal emelkedett. A tényleges adat kevéssel alulmúlta az elemzői előrejelzéseket.

Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról

A monetáris tanács tagjai legutóbbi kamatdöntő ülésükön is ellenszavazat nélkül döntöttek arról, hogy sem az alapkamatot, sem a kamatfolyosót nem változtatják meg – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a július 23-i kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyvében a honlapján szerdán.

Szükség van a versenyképességi fordulatra

Versenyképességi fordulat nélkül a hozzánk érkezett import tőke csak szigetként működik tovább, mert nincs hová kötődnie – hangsúlyozta Matolcsy György jegybankelnök.
1558 cikk 1/156 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.