Háromnegyed óra alatt terveznek meg egy osztálykirándulást a diákok

Újabb iskola csatlakozott a Pénziránytű Alapítvány bázisiskola programjához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 16. 15:47
A Pénziránytű Alapítvány kiadványai Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Pénziránytű Alapítvány bázisiskola programja keretében tavaly 3200 diák 180 olyan foglalkozáson vett részt, amelyen pénzügyi ismereteket sajátíthatott el – mondta Hergár Eszter, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, az alapítvány kuratóriumi elnöke egy budapesti iskolában, amely csatlakozott a Mastercarddal közös kezdeményezésükhöz. Kiemelte: folyamatosan fejlesztik tananyagaikat és az alapítvánnyal együttműködő iskolák hálózatát is, amely már kilenctagúra bővült.

Vasné Botár Ágnes, a programhoz most csatlakozott BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum igazgatója megjegyezte: a pénzügyi nevelés eszköztára új elemmel, az alapítvány által kidolgozott MoneyTours pénzügyi kalandjátékkal bővült. Domján Zsuzsanna, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója különösen fontosnak nevezte a pénzügyi tudatosság fejlesztését azokban az intézményekben, ahol a diákok nem tanultak korábban gazdasági ismereteket.
 

A jelen lévő diákok kipróbálták a MoneyTours játékot, melynek lényege, hogy a csapatoknak osztálykirándulást kell megtervezniük 45 perc alatt. 

Minél jobban teljesítenek a csapatok a megadott hat állomáson, annál távolabbi osztálykirándulást szervezhetnek.

Borítókép: A Pénziránytű Alapítvány kiadványai (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.