Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 18., kedd, Bernadett napja

Címke: munkaadók

18 cikk 1/2 oldal

Több már a családbarát munkahely

Az elmúlt tíz évben hazánk vállalatai sokat fejlődtek a gyermekvállalás utáni munkába történő visszailleszkedésben, de még mindig van bőven tennivaló.

Nincs egyezség a bérekről az Audinál

Újabb javaslatot tesz holnap a keresetek rendezésére a győri Audi dolgozóit képviselő szakszervezet azt követően, hogy a vállalat napokban tett bérajánlatát elutasította a munkavállalói oldal. Az Audi mind az alapbér növelésére, mind a juttatási keretek mértékére kevesebbet ajánlott, mint a szakszervezeti követelés, ugyanakkor a felek azt várják, a csütörtöki tárgyalási fordulón már közelednek az álláspontok. A szakszervezet kettő, az Audi négy évre állapodna meg, új elem lehet a foglalkoztatási garancia.

Hónapokat kell várni a tapasztalt munkaerőre

Akár másfél-két hónapig is eltarthat egy vezetői, vagy szakértői pozíció betöltése, de ugyanennyi időre van szükségük ma már átlagosan a cégeknek a megbízható szakmunkások toborzásához is.

Százezrekkel kevesebben kapnak minimálbért

A versenyszféra szereplői és banki elemzők szerint a munkaerő iránti kereslet és a kedvező makrogazdasági folyamatok miatt tartósan fennmaradhat a jelentős keresetemelkedés.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …