Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 18., hétfő, Jenő napja

Címke: művészet

67 cikk 1/7 oldal

Ilyen volt a flamand életérzés

A Szépművészeti Múzeum legújabb nagyszabású kiállítása a társadalmi, gazdasági helyzettől indít, hogy eljusson a morálig és a korabeli mindennapi szenvedélyekig.

Több mint 24 millió euróért árverezték el Cimabue festményét

A 13. században élt itáliai festő és mozaikművész, Cimabue Krisztus kigyúnyolását ábrázoló alkotása 24,180 millió euróért kelt el vasárnap a Párizs közeli Senlis városában rendezett árverésen – közölte az Actéon aukciósház.

Hans Zimmer filmzenéi jövő februárban újra az Arénában

Ismét szimfonikus koncerten csendülnek fel Hans Zimmer filmzenéi a magyar fővárosban. Az Oscar-díjas zeneszerző The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration című show-ja 2020. február 17-én látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.

Az elmúlt év mozisikereit tűzi műsorra idei Spanyol Filmhét

Az elmúlt év spanyol mozisikerei mellett művészfilmeket és dokumentumfilmeket tűz műsorára az idei Spanyol Filmhét, amelyet október 29. és november 3. között rendeznek Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Edward Norton díjat kap a Camerimage fesztiválon

Edward Norton amerikai színész-rendező Krzysztof Kieslowski-díjban részesül a novemberi Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztiválon a lengyelországi Torunban – számolt be róla a The Hollywood Reporter szerdán.

Nemzedékek találkoznak a vásárhelyi őszi tárlaton

A vásárhelyi őszi tárlat meghatározó esemény nemcsak a művészetek és a művészek iránt nyitott Hódmezővásárhely és a régió szempontjából, de a magyar művészeti életben is.

A víz és a mozdulat tisztasága

Fizikai, lelki, szellemi tisztaságban élni reggeltől estig – az igazi megtisztulásnak ezt a lehetőségét sugallja a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes évadnyitó előadása.
67 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …