Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: nigéria

222 cikk 1/23 oldal

Több mint negyven nigériai katonát megöltek az Iszlám Állam harcosai

Több mint negyven nigériai katonát megöltek, illetve megsebesítettek az Iszlám Állam harcosai az afrikai ország északkeleti felében található Borno államban – közölte a terrorszervezet a szócsövének számító Aamák „hírügynökségen” keresztül szerdán.

Kegyetlen bosszúhadjárat

Hatvanöt emberrel végeztek iszlamista fegyveresek a Nigéria északkeleti részén fekvő Borno állam egyik falvában. A támadás még szombaton történt, annak részleteire azonban csak az elmúlt két napban derült fény.

Halálfejes lobogó

Mi lehet a megoldás a kalózkodás nyugat-afrikai leküzdésére? Az összefogás, amelyből a jelek szerint igen nagy a hiány.

Elérhetjük a tizenegymilliárdot

Komoly népességnövekedést tapasztalhatunk a század végéig, bolygónk lakosságszáma elérheti a 10,9 milliárdot. Az egyenlőtlenségek ugyanakkor fokozódnak, így kulcsfontosságúvá válik a fenntartható élelmiszer-ellátás és egészségügy — derül ki a legfrissebb ENSZ-jelentésből. A dokumentum kiemeli, a migráció az utóbbi évtizedben némileg ellensúlyozta a népességcsökkenést kontinensünkön, ám harminc éven belül minden negyedik európai 65 év feletti lesz.
222 cikk 1/23 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.