A magyar kormány is segíti az erőszakos támadást elszenvedett nigériai katolikus közösséget

A háromezer dollár azonnali gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja hazánk.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 16. 18:37
AZBEJ Tristan
Debrecen, 2022. december 3. Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítõ programokért felelõs államtitkára beszédet mond a debreceni új Szentháromság görögkatolikus templom felszentelésén 2022. december 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kormánya háromezer dollár azonnali humanitárius gyorssegélyt nyújt a Hungary Helps programon keresztül a Nigériai Katolikus Egyháznak – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn az MTI-t.

Mint ismert, vasárnap fegyveresek támadtak rá a nigériai Kafin-Koro település templomára. Az elkövetők a helyi plébánost, Isaac Achi főtisztelendő atyát elevenen égették el otthonában, míg segédjét lőtt sebekkel szállították kórházba. 

A felajánlott gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja a kormány.

A Hungary Helps programon keresztül Magyarország kormánya 2017 óta támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt évek során a program a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együttműködésben járult hozzá a belső menekültek és terrortámadások áldozatainak ellátásához, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újjáépítéséhez és az üldözött keresztény fiatalok tanulmányi ösztöndíjainak támogatásához.

 

Borítókép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára beszédet mond a debreceni új Szentháromság görögkatolikus templom felszentelésén 2022. december 3-án (Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.