Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: Notre Dame

69 cikk 1/7 oldal

Szombaton megtartják az első misét a tűzvész után a Notre-Dame-ban

Két hónappal a párizsi Notre-Dame tetőzetét elpusztító tűzvész után Párizs érseke, Michel Aupetit bemutatja az első misét szombaton a székesegyházban, mintegy jelezve, hogy a „Notre-Dame igencsak életben van”. A szertartáson mintegy harmincan vesznek részt, a jelenlévők fele egyházi személy lesz.

Mozart és a kisebbségi kortársak

Európa ma mi vagyunk, itt Közép- és Kelet-Európában. Ha van Euró­pának esélye a túlélésre, az az esély mi vagyunk. És ez roppant felelősség. Tehát vasárnap menjünk el szavazni!

Presztízsprojekt a Notre-Dame-ból

Több mint négyszázmillió euró (127,7 milliárd forint) gyűlt össze a Notre-Dame helyreállításához az erre létrehozott alapban. De a felajánlások teljes összege ennél jóval magasabb.

Ingerküszöb

Már lassan négyszázhoz közelít a húsvéti Srí Lanka-i robbantások áldozatainak száma. Az egy héttel korábbi Notre-Dame-i tűzesethez képest viszont szinte senki sem küldött imákat.

Nagyon erős keresztényellenesség van Franciaországban

„Jelenleg a legnagyobb veszély, ami a Notre-Dame-ot fenyegeti, hogy korunk lelkületét kifejező módon fogják felújítani” – hangzott el Czopf Áron újságírótól. Almássy Ferenc francia-magyar újságíró arra hívta fel a figyelmet, hogy 2018-ban átlagban napi három templomot támadtak meg Franciaországban és ez a szám folyamatosan növekszik. A Hír TV Terc című műsorában Földi-Kovács Andrea és vendégei arról is beszéltek mi tehet a franciaországi keresztényellenességről?
69 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.