Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: növekedés

730 cikk 1/73 oldal

KSH: 4,9 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Reménysugár a Székelyföldnek

Nőtt a gyermekvállalási kedv Erdély magyarlakta régióiban (Székelyföldön, Hargita és Kovászna megyében) – derül ki az Erdélystat statisztikai gyűjtőportál friss elemzéséből.

Jelentős maradt a növekedés

Az épületeknél az ipari és raktárépületek építése, az egyéb építményeknél pedig az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Budapest egyre népszerűbb

Hasít a főváros turizmusa: az első fél évben a szálláshelyeken a vendégszám meghaladta a kétmil­liós határt, miközben a budapesti piac bevétele több mint tíz százalékkal nőtt.

Száguldanak a hazai webboltok

Kirobbanó erőben van a magyarországi csomagküldő és internetes kiskereskedelem, júniusban 38 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, igaz, a teljes forgalomból még így is csak 5,4 százalékkal részesedik – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Nőtt az élő szarvasmarhák kivitele

Az idén az első hat hónapban 22 százalékkal, 22 ezer tonnára nőtt a magyar élő szarvasmarhák kivitele az előző év hasonló időszakához képest, és nőtt a tejágazatban a savanyított termékek gyártása is.

A vártnál jobban nőtt Richter árbevétele a második negyedévben

A Richter Gedeon Nyrt. 119,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el idén a második negyedévben, ami 8,5 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél – közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
730 cikk 1/73 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.