Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: növekedés

216 cikk 1/22 oldal

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

A magyar gazdaság 2013 óta töretlenül növekszik, 2017-től pedig még erőteljesebben – Európában is kiemelkedő mértékben–, jóval 4 százalék fölött, és ez a trend 2019-ben is kitartott.

Növekszik a kölcsön összege

Elsősorban a babaváró hitel indulásának köszönhető a lakosság által felvett fogyasztási, lakáscélú és egyéb hitelek összegének 48 százalékos növekedése.

Többlettel zárt a költségvetés januárban

A magyar gazdaság tavaly 5 százalék körül növekedhetett, ami az államháztartás idei első havi pozitív mérlegét is megalapozta – közölte pénteken a Pénzügyminisztérium.

Három hónapos mélypontra esett vissza a kínai szolgáltatószektor növekedése januárban

Három hónapos mélypontra esett vissza a kínai szolgáltatószektor növekedése januárban a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének szerdán közzétett adatai szerint, ami ellentmond a kínai statisztikai hivatal múlt héten kiadott számításainak.

Enyhén gyorsult az euróövezeti magánszektor növekedése januárban

Erősebben indult az év az euróövezet magánszektorában, januárban enyhén gyorsult a gazdasági növekedés az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport végleges beszerzésimedzser-indexeinek tanúsága szerint.
216 cikk 1/22 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …