Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: növekedés

697 cikk 1/70 oldal

Nőtt az Egyesült Államok ipari termelése májusban

A várakozások felett nőtt az Egyesült Államok ipari termelése májusban, a kiskereskedelmi forgalom havi növekedésének mértéke azonban elmaradt a piaci várakozásoktól.

Két százalékkal nőtt a globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly

Két százalékkal nőtt a globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly, ez volt a legnagyobb arányú növekedés 2010-11 óta – derült ki a BP brit olajipari konszern által közzétett jelentésből. A vállalat elemzésében „nem fenntarthatónak” nevezte a folyamatot.

KSH: áprilisban 3,2 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma

Áprilisban a külföldi vendégek 4,0 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, a belföldiek által eltöltött éjszakák száma 2,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

KSH: 6,3 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

Áprilisban is 6,3 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, folytatva ezzel az első negyedévi 6,2 százalékos növekedést. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 6,0 százalékos volt az áprilisi növekedés – jelentette első becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Amerikai lopakodók érkezhetnek

Dinamikusan növekszik jövőre is a honvédelem költségvetési támogatása, a kormány javaslatában szereplő százmilliárdos többlet még tovább is bővülhet.

Megerősítve: stabil lábakon a növekedés

Miközben az Európai Unió egészének növekedése továbbra is visszafogott, a magyar gazdaság teljesítménye 3,5-szeresen haladta meg a tagállamok 1,5 százalékos átlagát.
697 cikk 1/70 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.