Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 5., csütörtök, Krisztina napja
HÍR TV - CSÖRTEA korrupciókutatók megcsinálják a korrupciót.

Címke: Öt Csillag Mozgalom

51 cikk 1/6 oldal

Az olasz Öt Csillag Mozgalom mindent a népszavazásra tesz fel

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt fennmaradása függhet Olaszországban az egy hét múlva esedékes népszavazás eredményétől, a parlament létszámának csökkentésétől, amely mellett és ellen országszerte több mint ötszáz téren demonstrálnak vasárnap.

Százával hordják Európába a migránsokat az NGO-k

A tartományi választásokon Emilia-Romagnában elért sikereken és az 5 Csillag Mozgalom leszereplésén felbuzdulva, a baloldali Demokrata Párt gőzerővel látott hozzá a migránspárti politika feltámasztásához.

Eljöhet Salviniék ideje

Luigi Di Maio lemondása nem csupán a mozgalom és a baloldali Demokrata Párt különös kormánykoalíciójának életképességét kérdőjelezi meg, de a hétvégi tartományi választások sorsát is befolyásolhatja.

Luigi Di Maio maradt az Öt Csillag Mozgalom politikai vezetője

Luigi Di Maiót erősítette meg az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikai vezetőjeként a párt alapítója, Beppe Grillo szombaton annak ellenére, hogy az M5S több politikusa és szavazóbázisa is hátat fordított a párt gyengüléséért felelősnek tartott Di Maiónak.

Parlamenti létszámcsökkentést szeretne az új olasz kormány

A kisebbik kormánypárt, a balközép Demokrata Párt (PD) júliusban szintén nemet mondott a tervezetre. Most is csak akkor hajlandó támogatni, ha az M5S cserébe elfogadja a PD más választási reformkezdeményezéseit, köztük például a szavazati jog 16 évre csökkentett alsó korhatárát.

Kétirányú bevándorláspolitika

Az Öt Csillag Mozgalmat vezető Luigi Di Maio az illegális bevándorlók kitoloncolásának felgyorsítását akarja elérni, a Demokrata Párt azonban marasztalná a migránsokat.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége