Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 16., csütörtök, Valter napja
HÍR TV – Csörte:A jogállamiság egy gumifogalom

Címke: Öt Csillag Mozgalom

50 cikk 1/5 oldal

Százával hordják Európába a migránsokat az NGO-k

A tartományi választásokon Emilia-Romagnában elért sikereken és az 5 Csillag Mozgalom leszereplésén felbuzdulva, a baloldali Demokrata Párt gőzerővel látott hozzá a migránspárti politika feltámasztásához.

Eljöhet Salviniék ideje

Luigi Di Maio lemondása nem csupán a mozgalom és a baloldali Demokrata Párt különös kormánykoalíciójának életképességét kérdőjelezi meg, de a hétvégi tartományi választások sorsát is befolyásolhatja.

Luigi Di Maio maradt az Öt Csillag Mozgalom politikai vezetője

Luigi Di Maiót erősítette meg az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikai vezetőjeként a párt alapítója, Beppe Grillo szombaton annak ellenére, hogy az M5S több politikusa és szavazóbázisa is hátat fordított a párt gyengüléséért felelősnek tartott Di Maiónak.

Parlamenti létszámcsökkentést szeretne az új olasz kormány

A kisebbik kormánypárt, a balközép Demokrata Párt (PD) júliusban szintén nemet mondott a tervezetre. Most is csak akkor hajlandó támogatni, ha az M5S cserébe elfogadja a PD más választási reformkezdeményezéseit, köztük például a szavazati jog 16 évre csökkentett alsó korhatárát.

Kétirányú bevándorláspolitika

Az Öt Csillag Mozgalmat vezető Luigi Di Maio az illegális bevándorlók kitoloncolásának felgyorsítását akarja elérni, a Demokrata Párt azonban marasztalná a migránsokat.

A zöldekhez csatlakozhat az M5S

A korábban rendszerellenes párt egyre távolabb kerül korábbi koalíciós partnerétől, a bevándorlásellenes Ligától, amellyel a közelmúltban bomlott fel a szövetsége.
50 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …