Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 14., szombat, Szilárda napja

Címke: Öt Csillag Mozgalom

46 cikk 1/5 oldal

Luigi Di Maio maradt az Öt Csillag Mozgalom politikai vezetője

Luigi Di Maiót erősítette meg az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikai vezetőjeként a párt alapítója, Beppe Grillo szombaton annak ellenére, hogy az M5S több politikusa és szavazóbázisa is hátat fordított a párt gyengüléséért felelősnek tartott Di Maiónak.

Parlamenti létszámcsökkentést szeretne az új olasz kormány

A kisebbik kormánypárt, a balközép Demokrata Párt (PD) júliusban szintén nemet mondott a tervezetre. Most is csak akkor hajlandó támogatni, ha az M5S cserébe elfogadja a PD más választási reformkezdeményezéseit, köztük például a szavazati jog 16 évre csökkentett alsó korhatárát.

Kétirányú migránspolitika

Az Öt Csillag Mozgalmat vezető Luigi Di Maio az illegális bevándorlók kitoloncolásának felgyorsítását akarja elérni, a Demokrata Párt azonban marasztalná a migránsokat.

A zöldekhez csatlakozhat az M5S

A korábban rendszerellenes párt egyre távolabb kerül korábbi koalíciós partnerétől, a bevándorlásellenes Ligától, amellyel a közelmúltban bomlott fel a szövetsége.

Párizs Róma mellett

Megkapta Emmanuel Macrontól a támogatást a baloldali fordulatot vett római kormány a migránsok uniós tagállamok közötti elosztását célzó kvótarendszerhez.

Belülről bomlasztja saját pártját Renzi

A politikus nem bocsátkozott részletekbe, a Reuters hírügynökség szerint ugyanis azzal érvelt, hogy a tervei­ről először egy jövő hónapban esedékes gyűlésen fog beszélni.

Európai őskáosz

Szokás beszélni Európa szerencsésebb feléről, amely mindig az, ahol a havi fizetés átlagosan magasabb, mint a szerencsétlenebb oldalon, a régi vasfüggönyön túl, nálunk.
46 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …