Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja

Címke: pilhál György

37 cikk 1/4 oldal

Péter „nagyon rendben van”

Eligazítást tartott a nemzet és a köztársaság időszerű kérdéseiről Gyurcsány Ferenc DK-pártelnök-komisszár pénteken a budapesti Bibó István-szobornál.

Fölnézni – kire?

A televízió kreált figurái, majd az internetes szörnykütyük fokozatosan kiszorították a gyermek lelkéből a hazulról hozott értékeket: szeretet, őszinteség, a szülők iránti alázat.

Születésnapra

Vannak dolgok a világban, amelyek mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ezekről szoktam itt dacos mániákussággal beszámolni.

Sorsunk hídja

Arról nem Széchenyi tehet, hogy az ország, a nemzet összekötésére hivatott építmény sokszor csaták, blokádok helyszíne volt – ő nem ennek szánta.

Polgári körök

Most induló kisvállalkozásom első sorai ezek. Jámbor célom: kicsit mélyebbre ásni a szokottnál. A rovatcím is – Mélyszántás – erre utal. A földről merengek majd, erről a megmaradt maroknyiról…

Igazi szocdem volt

„Aki fél, menjen cukrászkisasszonynak!” – mondta az őt óvatosságra intő barátjának a százharminc éve, 1889. november 16-án született Kéthly Anna. Ő sosem félt.

Kákán a csomót

A parkolóhely-mizéria leghangosabbjai éppen azok a zöld „klímaaktivista” ellenzékiek, akik „civilben” éjjel-nappal az autómentes nagyvárosért háborognak.

Hajnali látogatók

A művelt Nyugat? Sietve biztosította a megszállókat: nem kíván beavatkozni a kommunista blokk belügyeibe – mindössze rádióin keresztül buzdította további harcra a pesti srácokat.

„Hazámért ezt is szívesen’”

Csány László és báró Jeszenák János pesti vértanúhalála méltatlanul kevés figyelmet kapott az utókortól, pedig ők is a nemzet legelejéhez tartoztak.

Vita Takaró Mihály munkásságáról

Méltatni merészelt olyan nemzeti-konzervatív szerzőket, akiknek a nevét a kommunista korban ki sem ejthettük a szánkon.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …