Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 28., péntek, Elemér napja

Címke: repülés

23 cikk 1/3 oldal

London maradt a listavezető

Az új év elején napvilágot látott statisztikák, jelentések szerint az idén a tavalyinál is világszerte mozgalmasabb esztendő várható a légi forgalomban.

275 éve született a repülés úttörője

Kétszázhetvenöt éve, 1745. január 6-án született a dél-franciaországi Vidalon-les-Annonay városkában Jacques-Étienne Montgolfier, aki bátyjával együtt találta fel az első ember irányította hőlégballont.

Biztonságosabb a repülés

Több mint ötven százalékkal csökkent tavaly világszerte a súlyos repülőgép-katasztrófákban meghalt emberek száma a megelőző évhez képest – áll egy holland légügyi tanácsadó cég felmérésében.

Macskadublőr

Pszichológusok szerint a közösségi média használata ma már annyira életünk része, hogy automatikusan osztjuk meg a velünk történteket, nem gondolván az események következményeire.

Még a lézerágyú birtoklása is bűncselekmény lesz

Nem kizárt, hogy a drónokkal kapcsolatos törvényeket is szigorítani kell, hiszen október közepén, három egymást követő napon illegális drónberepülés bénította meg a repülőteret.

Tudta a Boeing, hogy baj van

Egyre több részlet derül ki a Boeing Max több száz halálos áldozatot eredményező hibás szoftvere fejlesztésének körülményeiről.

Kimcsi és hanbok Szöulban

Dél-Korea és Magyarország harminc éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot, ám ez idáig nem volt közvetlen légi összeköttetés a két főváros között. A LOT ezen a helyzeten változtatott.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …