Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 16., hétfő, Edit napja

Címke: repülés

57 cikk 1/6 oldal

Mostanra kiküszöbölték a repülőtéri problémákat

Közleményt tett közzé a Wizz Air diszkont-légitársaság azzal kapcsolatban, hogy a nyár során a földi kiszolgáló partnere, a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. reptéri gyakorlatát több utaspanasz érte.

Pénzt hoz a konyhára, ha késik a járat

A nyáron többször is előfordult, hogy a légitársaságok törölték valamelyik járatukat, azonban tipikus eset volt, hogy az utasok számára nem világos, ki fizeti meg a kárt.

A gyorsvasutak fenntartható alternatívái lehetnek a repülésnek

A környezetvédelmi szempontok erősödése a vasúti közlekedés reneszánszát hozhatja el, mivel a gyorsvasutak egy bizonyos távolságon belül egyszerre fenntarthatóbb és versenyképesebb alternatívái a légi közlekedésnek – állapították meg a MÁV, a HungaroControl és a Nemzeti Közművek (NKM) vezetői Tusnádfürdőn, a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében rendezett kerekasztal beszélgetésen.

Ősztől működik a norvég pilótaképző központ Sármelléken

A szükséges négyszemélyes kisgépeket már megrendelték Ausztriában, ősztől pedig megkezdődik a norvég beruházással megvalósuló pilótaképzés Sármelléken, a Hévíz-Balaton Airporton – közölte a hévízi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Kiskabát, nagykabát

Egy ausztrál dizájner Andy Benke tizennégy belső zsebes kabátot készített, hogy kicselezhetők legyenek a fapadosok csomagmegkötései.

Titokban lemázsálnák az utasokat felszállás előtt

Észrevétlenül megmérné a légi utasok testsúlyát egy brit technoló­giai startup. A cég célja, hogy csökkentse az üzemanyag-felhasználást és a szén-dioxid-lábnyom méretét.

Ha kirúgják a repülőgép oldalát

Évente ezer repülőgép fedélzetén teszik pokollá a légkört a fegyelmezetlen vagy agresszív légi utasok. Nemcsak utastársaiknak okoznak kényelmetlenséget.

Amíg a dolgok irreálisak

Ritkán látni Czigány Ildikóhoz hasonló színes, energikus, egyben öntörvényű személyiséget, akit nem érdekelnek a társadalmi elvárások, és nemcsak keresi, de meg is találja a boldogságát.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.