Bevallotta az orosz pilóta, hogy fél

„Valószínűleg csak egy bolond nem fél”, mondta a helikopterpilóta, de rögtön hozzátette, hogy a bevetéskor nincs ideje félni, akkor a feladatra kell koncentrálni.

2024. 04. 29. 20:16
Ka-52-es harci helikopter
Ka-52-es harci helikopter Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ami a félelmet illeti, valószínűleg csak egy bolond nem fél. A pilótákban, a személyzetben is van egy kis félsz, de nem repülés közben, nem harci bevetések során. Mert ott nincs idő a félelemre” – vallott az orosz pilóta.

Elmondta, hogy „olyan alaposan felkészülnek, hogy csukott szemmel, gyakorlatilag bármikor, bármelyik másodpercben, a repülés bármelyik szakaszában tudják”, hogy hol vannak, hol van az ellenséges csapat, és hogy milyen manővert kell végrehajtani.

A harci műveleti területhez közeledve az agy teljesen kikapcsol, megy a harci munka. Nem gondolok másra, csak a küldetésre. Én és a gép eggyé válunk

– vallja a katona, majd az éjszakai bevetésről is beszél.

„Mik az éjszakai bevetések sajátosságai? Az éjszakai bevetések maximális koncentrációt és tapasztalatot igényelnek a legénységtől” –  mondja el.

A pilóta beszélt a bajtársiasságról, és arról is, hogy gyakran kapnak leveleket gyerekektől.

Borítókép: Ka–52-es harci helikopter (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.