Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 7., péntek, Ibolya napja
HÍR TV – PUBLI CAFE:Hetvenéves hátránnyal indult a nemzeti kultúra

Címke: Rezeda Kázmér

20 cikk 1/2 oldal

Főzni

Férfi keze alatt nem úszik el a konyha. Ugyanis minden munkafázis után mosogatás, öblítés, törlés történik. Az asszony főzés olyan, mint egy nagy, csinnadrattás farsangi előadás.

Szilveszterkor s utána

Mit eszünk majd szilveszterkor s utána? – töprengett Rezeda Kázmér, egészen pontosan megpróbált úgy tenni, mintha töprengene. Ugyanis úgy általában nem tudta, mit fognak enni.

Leenni a fát

Manapság nagy a választék szaloncukorból is. Ám a kötözés valahogy kiment a divatból. Szép tálakba kerül a szaloncukor, legfeljebb a fa alá. Csak mintha Jézuska maradozna el valahogyan.

Mi mindent lehet kenyérre kenni…

El se hinné az ember, mi mindent lehet rákenni a kenyérre… – morfondírozott Rezeda Kázmér a hűtőszekrény nyitott ajtajánál állva, a gulyáskrémet bámulva.

Paprikás krumpli

A paprikás krumpli a „szegénykonyha” vezérlő csillaga, Koh-i-Noor gyémántja, őfőméltósága, és az a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy időről időre, minden látható előjel nélkül egyszer csak megkívánja az ember.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …