Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 11., szerda, Árpád napja

Címke: Silvio Berlusconi

10 cikk 1/1 oldal

Történelmi jobboldali győzelem Umbriában

Ötven év baloldali kormányzás után Umbriában helyhatósági választást nyert a Liga vezette jobboldali koalíció. Az eredmények összesítése alapján a voksok több mint 57 százalékát szerezték meg a régióban.

Olaszország az első – üzente meg az olasz jobboldal

Orbán Viktornak is üzent Matteo Salvini: a Liga vezetője üdvözletét küldte a magyar kormányfőnek, amiért kiáll Soros György ellen és mindent megtesz, hogy megvédje a magyarok szabadsághoz való jogait.

Salvini és Berlusconi szövetséget kötött

Kinyilatkoztatták, hogy a soron következő regionális választásokon együttesen fellépve nyújtanak alternatívát a háttéralkuk eredményeként hatalomra jutó baloldali kormánnyal szemben.

Buldózer

Az olasz kormányválság ellenére előbb-utóbb Matteo Salvininek áll majd a zászló, hogy politikai tömörülésével ő irányítsa a római kabinetet.

Egységesen választást akar az olasz jobboldal

Silvio Berlusconi is világossá tette, hogy pártja az előrehozott választásokat tartja az egyetlen megoldásnak. – Vagy a jobbközép alakít kormánytöbbséget, vagy új választásokat kell tartani – mondta.

Nem lesz összefogás Salvini ellen

Az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt nem kíván szövetségre lépni az ellenzéki Demokrata Párttal az esetleges előre hozott választások elodázása érdekében – közölte Luigi Di Maio, a párt vezetője.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …