Több mint egymilliárd forintot fizetett Silvio Berlusconi villájáért a rektor

Eladták a tavaly júniusban elhunyt Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő Villa Due Palme nevet viselő lampedusai villáját körülbelül hárommillió euróért (1,16 milliárd forint) – jelentette az olasz média kedden.

Forrás: MTI2024. 02. 20. 15:24
BERLUSCONI, Silvio
Róma, 2022. október 13. Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetõje és szenátora a szenátus elnökének megválasztásán Rómában 2022. október 13-án. Az elõrehozott parlamenti választásokat szeptember 25-én tartották Olaszországban. MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo Fotó: Alessandro Di Meo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingatlant Gianni Profita gazdasági szakértő, a római Nemzetközi Egészségügyi és Orvostudományi Egyetem (UniCamillus) rektora vásárolta meg. A Lampedusa szigetén álló, 250 négyzetméteres villát és a hozzá tartozó hatalmas kertet a sajtóértesülések szerint még maga Berlusconi vásárolta miniszterelnöksége idején 2011-ben, 1,5 millió euróért (583 millió forint).

A volt miniszterelnök örökösei a szardíniai Smaragdparton (Costa Smeralda) található Villa Certosa ingatlant is eladják; az olasz média szerint nagyjából 500 millió euróért (194,2 milliárd forint). A villa területén egy tó, egy mesterséges vulkán, hét medence, valamint egy orchideáknak és pálmafáknak menedéket adó üvegház is található.

Az örökösök a Milánó melletti Lesmóban található XVIII. századi Villa Gernetto eladását is kezdeményezték, ahol Berlusconi magánegyetemet akart létrehozni. Az örökösök ugyanakkor nem terveznek megválni a néhai miniszterelnök egykori fő rezidenciájától, a szintén Milánóhoz közeli Arcoréban lévő Villa San Martinótól.

Borítókép: Silvio Berlusconi (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.