Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 15., hétfő, Henrik, Roland napja

Címke: Ursula von der Leyen

48 cikk 1/5 oldal

Szijjártó Péter: Nem a problémát kell Európába hozni

A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zeitungnak a külgazdasági és külügyminiszter.

Háttérkép: Honnan jött és kicsoda Ursula von der Leyen?

Weber, Timmermans és az unió korábbi meghatározó politikusai elbuktak, helyettük azonban számos új név robbant be a köztudatba. Ezek közül a legfontosabb az Európai Bizottság új elnökjelöltje. Ki és honnan kerítette elő Ursula von der Leyen-t? Többek között ezekről beszélgetett a Hír TV Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt vendégeivel, Bogár László és Boros Imre közgazdászokkal.

Bírálatok Ursula von der Leyennek

Sűrű napja volt tegnap Brüsszelben Ursula von der Leyennek, akit az Európai Parlament balközép, illetve liberális és zöldpárti frakciója is faggatott bizottsági elnöki terveiről.

Cseh szavai nem hatották meg Von der Leyent

A felszólalók között volt a Momentum képviselője, a magyar kormány elleni áskálódásban élen járó Cseh Katalin is, aki indulatosan követelte az Orbán-kormány számon kérését a német politikustól.

Nekünk is megadják a kellő tiszteletet

Rogán Antal szerint a bizottság elnökének olyan embernek kell lennie, aki nem az európai nemzetek ellen harcol, hanem hidakat ver a különböző nézetek, nemzetek közé.

Kurz: Von der Leyen jó jelölt, de a jelölés hajmeresztő volt

Ursula von der Leyen jó jelölt az Európai Bizottság élére, ám az eljárás, amely során kiválasztották, hajmeresztő volt – jelentette ki Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke a Welt am Sonntag című lapnak adott, vasárnap megjelent interjúban.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.