Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja

Címke: Volodimir Zelenszkij

94 cikk 1/10 oldal

A radikálisok sarokba szorítanák Zelenszkijt

Szép lassan gyűlnek a sötét fellegek az új ukrán elnök feje fölött is. A donbászi rendezést célzó Steinmeier-terv végrehajtása irányába tett kezdeti lépések igencsak felkorbácsolták az indulatokat.

Impeachment zárt ajtók mögött

Az az eljárás, amelynek előkészítését megkezdték a demokrata többségű képviselőház szakbizottságai, Donald Trump Fehér Házból való elmozdítását célozza.

Tiltakozó felvonulásokat tartottak Kijevben a szakadár területek különleges státusa ellen

Nacionalista és veteránszervezetek sok ezer – egyes becslések szerint több tízezer – résztvevővel felvonulásokat tartottak hétfőn Kijevben, Ukrajna védőinek ünnepnapján, a résztvevők a Donyec-medencei rendezést érintő úgynevezett Steinmeier-formula alkalmazása, valamint a kelet-ukrajnai szakadár területeknek nyújtandó különleges státus ellen tüntettek.

Zelenszkij állítja, Trump nem zsarolta meg

A demokrata többségű washingtoni képviselőház folytatja az elnök közjogi felelősségre vonásának, az impeachmentnek az előkészítését, és az amerikaiak fele támogatja ezt.

A forduló kocka

Az amerikai képviselőház bizottságaiban gyűjtik a támogatásokat a Donald Trump államfő eltávolítására irányuló folyamat elindításához.

A Fehér Ház idézést kapott a Trump elnök elleni vizsgálatban

Idézést küldtek a Fehér Háznak a Donald Trump elleni alkotmányos vádemeléshez szükséges vizsgálatokat folytató képviselőházi bizottságok az amerikai elnök és az ukrán államfő nagy vihart kavaró júliusi telefonbeszélgetése ügyében.

Pompeo: A kongresszus „zaklatta” a külügyminisztérium munkatársait

Washington/Athén, 2019. október 5., szombat (MTI/dpa/EFE/ANSA) – Az amerikai kongresszus „visszaélést követett el” azzal, hogy közvetlenül vette fel a kapcsolatot a külügyminisztérium munkatársaival és „zaklatta” őket olyan dokumentumokat próbálva megszerezni tőlük, amelyek a tárcához tartoznak – jelentette ki szombaton athéni látogatásán Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos vádemelés (impeachment) ügyével kapcsolatban.

Köszönetet mondott Zelenszkij Lukasenkának

Fehéroroszország Minszkben helyet ad az ukrajnai rendezésről folyó tárgyalásoknak. Az ukrán elnök meggyőződését fejezte ki, hogy a jövőben hosszú éveken át csak javulni fognak a kapcsolatok.
94 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …