Kiderült, ki lesz idén a világ legnagyobb okostelefon-gyártója

Az elemzők becslései szerint 2020-ban és 2021-ben is magasan vezeti majd a mobilpiacot a Samsung.

Forrás: origo.hu2020. 09. 11. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Strategy Analytics elemzőinek legújabb jelentése szerint az okostelefonok piaca a vártnál gyorsabban áll talpra a világjárvány hatásaiból, így a globális mobilpiaci eladások az eddig várt 15,6 százalék helyett csak 11 százalékkal esnek majd vissza.

Főleg az amerikai, az európai és az indiai piacok indultak be nagyon.

Fotó: MTI

A szektor ura továbbra is a Samsung marad majd, a jóslatok szerint a dél-koreai cég idén 265,5 millió okostelefont adhat el, ami a piac 21 százalékát jelenti majd. A Huawei 192,7 milliós eladással most még második lesz, megelőzve a 190,1 milliós Apple-t.

Az elemzők szerint 2021-ben azonban nagyon meredek lejtőre kerül a Huawei, és már csak 59 millió mobilt adhat el. Ebből a Samsung és az Apple, valamint a Xiaomi profitálnak majd, ezek vehetik át a Huawei helyét fokozatosan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.