Probléma a Microsoftnál, sokan nem fognak örülni a döntésnek

Az utolsó pillanatban halasztotta el a Microsoft az értéknövelő extra rajtját – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 16. 17:12
null
Egy fiókfeltörés mindenkinek kellemetlen Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén szeptemberben a Microsoft és az EA büszkén bejelentették, hogy az Xbox Game Pass konzolos és számítógépes játékbérlő szolgáltatás előfizetői hamarosan nagy extrát kapnak, felár nélkül elérhetnek majd hatvannál is több az EA Play játékbérlőben lévő játékot. A lépéssel olyan szériák egy vagy több tagjához férhetnek hozzá az előfizetők, mint például a FIFA, a Mass Effect, a Titanfall, a Need for Speed, a The Sims, vagy épp a Battlefield.

Egy probléma miatt, egy ideig még várni kell a játékkal
Fotó: Reuters

Az xboxos játékosok számára november 10-én elérhetővé is vált az integráció, az Xbox One és Xbox Series gépek tulajdonosai már jó egy hónapja játszhatnak a megfelelő termékekkel. A számítógépes játékosoknak azt ígérték a cégek, hogy idén decemberben indul majd a móka, azonban a Microsoft kedd este váratlanul lefújta a bulit: számukra csak valamikor 2021 elején válhatnak elérhetővé az EA játékai az Xbox Game Pass for PC és az Xbox Game Pass Ultimate részeként.

A Microsoft konkrétan nem árulta el, hogy mi a probléma oka, ám a blogbejegyzésének szövegezése technikai problémákra utal. Ez nem lenne meglepő, hiszen a vállalatoknak olyan játékokat kell lényegében a Microsoft Áruházon keresztül elérhetővé tenniük és működésre bírniuk, amelyek előtte nem voltak ott kaphatóak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A Microsoft termékei 129 sebezhetőségtől szabadultak meg

Megérkeztek a havi rendszeres hibajavítások a Microsoft támogatott termékeihez. A szeptemberi patch kedden összesen 129 sérülékenységet foltoztak be a vállalat illetékesei, ezek közül 23 kritikus, 105 fontos, egy pedig moderált veszélyességi besorolást kapott. A javított sebezhetőségek számában majdnem rekord született, a csúcstartó júniusi hibajavító kedden is pont ugyanennyi gondot orvosolt a Microsoft.

További jó hír a Windows 10 May 2020 Update rendszert használók számára, hogy a vállalat javította az SSD-ken rendszeresen töredezettségmentesítést futtató hibát is. A merevlemezektől eltérően az SSD-ket nemhogy nem érdemes, de hiba töredezettségmentesíteni, hiszen óriási adatmozgatással jár a művelet, ami miatt drámaian csökken a meghajtók élettartama. A SSD-gyilkolásért cserébe ráadásul semmilyen említésre méltó teljesítménybeli előny sem jár.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.