Már rendelhetőek a dél-koreai gyártó csúcstévéi

Hazánkban is előrendelhetővé váltak a Samsung 4K és 8K Neo QLED elnevezésű csúcstévéi.

Forrás: origo.hu2021. 03. 03. 14:07
null
Már Magyarországon is előrendelhetők a Samsung csúcstévéi Forrás: Samsung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tévén évtizedekig csak filmeket, sorozatokat és más műsorokat néztek a felhasználók, mára viszont konferenciahívásokat bonyolítanak és edzőközpontként is funkcionálnak a Samsung csúcstévéi. A múlt évben számos funkciót használtak első alkalommal, ez pedig megváltoztatta azt, ahogy a készülékeikre tekintenek – írja az Origo.

Már Magyarországon is előrendelhetők a Samsung csúcstévéi
Fotó: Samsung

MicroLED

A MicroLED technológia kiemelkedő fényerőt és mély feketét kínál, ráadásul a szervetlen LED-ek megakadályozzák a beégést, így a képernyő a teljes élettartama alatt tiszta és éles képet ad. A Samsung első MicroLED kijelzője, az egyedileg konfigurálható modulokból álló The Wall 2018-ban mutatkozott be és akár 292 colos méretben is működtethető volt. A rugalmasan változtatható kialakítás miatt a The Wall csak szakértő segítséggel állítható fel a felhasználók otthonában vagy munkahelyén.

A Samsung 2021-ben a MicroLED technológia minden előnyét elhozza a hagyományos televíziós formavilágba, hamarosan 110- 99-, 88- és 76 colos okostévékben is elérhető lesz, és a vevőknek nem kell majd szakembert hívniuk az új készülékük telepítéséhez.

A MicroLED egyszerre négy képernyő is lehet egyben, a felhasználók a 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhetnek akár négy tartalomforrást is egyidejűleg a képernyőn. Egyszerre nyomon követhető több meccs eredménye, vagy videojátékozás közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók.

Neo QLED

A Samsung Neo QLED univerzálisan jó teljesítményét az új Neo Quantum Processzor és a Quantum Mini LED-ek határozzák meg. A Samsung úgy tervezte a Quantum Mini LED-et, hogy annak mérete a hagyományos LED-ek 1/40-ed része legyen, így finom részletek is megjeleníthetők vele.

A készülékek gaming célokra is alkalmasak a 4K felbontásnak, 120 Hz képfrissítési sebességnek és 5,8 ms válaszidőnek köszönhetően, plusz a Freesync Premium Prót is támogatják. Az új Samsung Játéksáv segítségével a gamerek gyorsan áttekinthetik a játék legfontosabb beállításait, ezen keresztül elérhető a Szuper ultraszéles játék nézet lehetőség, amely a gaming monitoroknál megszokott ultraszéles képarányt tesz elérhetővé a TV képernyőjén.

A játékosok mellett Neo QLED tévékkel a fitneszelni kívánókra is gondolt a gyártó. A Samsung Health egy teljeskörű fitnesz és mindfulness platform, amely 2020 tavasza óta kínál megoldást az otthoni edzésekre. A Samsung Health számos különböző stílusú partneralkalmazással segíti az erőnlét megőrzését, könnyedén csatlakoztatható a mobil- és a viselhető okoseszközökhöz.

A Samsung Neo QLED 8K modelljei (QN800A és QN900A) 65-, 75- és 85 colos méretben lesznek elérhetők, míg a 4K modellek (QN90A és QN85A) még szélesebb választékban mutatkoznak be, az 50 colos modelltől kezdve.

A készülékek már előrendelhetőek Magyarországon. A vevők minden 2021. március 2-től, a promóció időtartama alatt előrendelt 65 colos, 75 colos és 85 colos Neo QLED modell mellé HW-Q900T Hangprojektort, valamint az 50 colos és 55 colos Neo QLED modell mellé HW-Q70T Hangprojektort igényelhetnek ráadásként a Samsung Members oldalon keresztül.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Ezek voltak 2020 legnagyobb tech-csalódásai

2020 elképesztően változatos és különleges év volt a technológiai szektorban is. Idén is rengeteg újdonsággal álltak elő a piaci szereplők, amelyek között akadt néhány egészen figyelemreméltó új technológia és szolgáltatás. De azt sem hallgathatjuk el, hogy 2020-ban is volt néhány, ami komoly csalódást okozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.