időjárás 9°C Aurél 2022. október 5.
logo

Több pénz maradhat az androidos fejlesztők zsebében

Forrás: origo.hu
2021.03.17. 19:27
Több pénz maradhat az androidos fejlesztők zsebében

Egymillió dolláros bevételig felére csökken a Google jutaléka – írja az Origó.

Az androidos fejlesztők számára pozitív hírt osztott meg a Google, idén július elsejétől kezdve több pénz marad a zsebükben. Jelen pillanatban az áruházban eladott appok, játékok, mikrotranzakciók és feliratkozások után 30% jutalékot csíp le az ügyfelek által kifizetett összegekből a Google, azonban a nyártól kezdve fejlesztőnként és évente az első 1 millió dollár bevételig 15%-ra csökken a sarc.

A Google szerint a megszokott 30% jutalék csak az olyan fejlesztőkre vonatkozik majd június elseje után, akiknek a Play Áruházból származó éves összbevételük átlépi az 1 millió dollárt, és csak a bevételük 1 millió dollár feletti részére alkalmazza a régi kulcsot.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

A cég szerint a módosítás a Play Áruházban termékeket vagy szolgáltatásokat áruló fejlesztők 99 százaléka számára kedvező.

A fenti szabálymódosítás egyeseknek ismerős lehet, tavaly novemberben az Apple rendkívül hasonló lépést jelentett tett, azonban az esetében külön jelentkezniük kell a lehetőséggel élni kívánó fejlesztőknek, míg a Play Áruházban teljesen automatikusan jár a fejlesztők számára a könnyítés.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Fellázadtak a hírportálok a Google cenzúrája ellen

Svédország öt legnagyobb alternatív, ellenzéki hírportálja leállította oldalát, hogy így tiltakozzon a Google cenzúrája ellen és felszólította a kormányt, hogy védjék meg a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát a digitális cenzúrától, miután

a Youtube törölte az egyik legnagyobb, 65 ezer követővel rendelkező ellenzéki médium fiókját és összes tartalmát.

A médiumok közös közleményükben kifejtik, a Google külön állami támogatásokban részesül a baloldali kormánytól és „szabotálni akarja az ellenzéki médiát”.

Az Exakt24, a Nyheter Idag, a Fria Tider, a Samhällsnytt és a Nya Tider alternatív, ellenzéki hírportálok is bezárták oldalukat kedden, címlapjukon közös közleményük olvasható. Ebben kifejtik, a népszerű, 65 ezer követővel rendelkező, ellenzéki SwebbTV bezárását különböző kormányzati intézkedések előzték meg.

Tovább

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.