Újabb online játékfunkció lekapcsolásáról született döntés

A Communities mobilappját már tavaly márciusban törölte a Sony – írja az Origo.

Forrás: Origo2021. 03. 17. 17:14
null
Egyes online játékfunkciók hamarosan már nem lesznek elérhetőek (A képen virtuális szemüveget és távirányítót használ egy látogató a Sony PlayStation pavilonjában a szórakoztatóelektronikai ágazat legújabb termékeit bemutató tokiói nemzetközi játékkiállításon a Tokió Csiba nevû keleti peremvárosának Makuhari Messe rendezvényközpontjában 2017. szeptember 21-én) Fotó: CHRISTOPHER JUE Forrás: MTI/EPA/Christopher Jue
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a PlayStation népszerűtlen szolgáltatásainak leállítása, a film- és sorozatvásárlási lehetőség nyugdíjazását követően a Sony megerősítette a PS4 konzolon elérhető PSN Communities online funkció idén áprilisban történő lekapcsolását is.

A 2015 szeptemberében elérhetővé vált Communities lehetővé tette a gamerek számára, hogy közös érdeklődési körök alapján közösségeket hozzanak létre, a tagok nyilvános üzenőfalon írogathattak egymásnak, képernyőképeket oszthattak meg, közösen léphettek be az online játékokba.

Egyes online játékfunkciók hamarosan már nem lesznek elérhetőek (A képen virtuális szemüveget és távirányítót használ egy látogató a Sony PlayStation pavilonjában a szórakoztatóelektronikai ágazat legújabb termékeit bemutató tokiói nemzetközi játékkiállításon a Tokió Csiba nevû keleti peremvárosának Makuhari Messe rendezvényközpontjában 2017. szeptember 21-én)
Fotó: MTI/EPA/Christopher Jue

A funkció halálához két ok vezetett: egyrészt nem vált túlságosan népszerűvé, másrészt pedig szabálysértő, vagy akár konkrétan illegális tartalmakat is megosztottak rajta a felhasználók. A Communities rajongóit biztosan nem érte meglepetésként a teljes lekapcsolásának mostani híre, hiszen a Sony már tavaly márciusban elérhetetlenné tette a hozzá készült mobilappot.

Az Origo eredeti cikke az online játékokkal kapcsolatban IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.