Nagy frissítést kap az elérhetetlen játékkonzol

Végre ki lehet majd mozgatni külső háttértárra a konzolra készült játékokat – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 14. 10:52
playstation 5
Playstation 5 Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán megkapja az eddigi legnagyobb szoftverfrissítését a novemberben piac került PlayStation 5, eddig csak kisebb hibajavításokat sikerült hozzá elérhetővé tennie a Sonynak. Az egyik minden játékos számára fontos fejlesztés, hogy végre lehetőség lesz USB-s háttértárakra átmozgatni a PS5-ös játékokat, így megfelelő külső adattároló birtokában nem szükséges majd törölni azokat, mikor helyet kell felszabadítani a konzol belső háttértárán.

Sajnos a külső háttértárra átmozgatott PS5-ös játékok közvetlen futtatására nincs lehetőség, a játszani kívánt címet először vissza kell mozgatni a konzol belső háttértárára. Ezzel szemben a PS4-re készült játékok futtathatóak közvetlenül az USB-s adathordozókról is. A Sony még mindig nem jutott el odáig, hogy aktiválja az új generációs konzol belső tárhelyének bővítésére kitalált M.2 foglalatot, így egy darabig még macerásnak bizonyulhat a helyhasználat menedzselése.

Playstation 5
Fotó: Flickr

Az április frissítés másik nagy újdonsága, hogy keresztplatformossá válik a PS4 és a PS5 között a Share Play, így a kétféle konzollal rendelkezők követhetik egymás játékmenetét, átadhatják a másiknak az irányítást a játékuk felett, és virtuálisan megvalósuló, kanapés többjátékos módban is játszhatnak.

Ezeken túlmenően számos kisebb-nagyobb reszelés is történt az új rendszerszoftverben, ilyen például a játékokban való chatelés kikapcsolhatósága, a más játékosok hangerejének testre szabása, vagy éppen a hamarosan élesedő játékfrissítések előtölthetősége.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Flickr

Befejezheti a régi játékok értékesítését a japán gyártó

Nem kifejezetten váratlan, azonban a régebbi játékokkal szórakozni kívánók számára kellemetlen értesüléssel állt elő a TheGamer. Megbízható forrásra hivatkozva azt állítja a publikáció, hogy a Sony hamarosan befejezi a digitális játékok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb tartalmak értékesítését három régi PlayStation konzolhoz a PlayStation Store-ban, ezt követően az érintett termékeken játszani kívánók csak bolti dobozos kópiákat vásárolva lesznek képesek bővíteni a játékgyűjteményüket – olvasható az Origo cikkében.

A forrás szerint a régi játékoktól való megszabadulás két körben történik majd meg: 2021. július 2-től kezdve a PlayStation 3 és PlayStation Portable (PSP) konzolokhoz készült tartalmak forgalmazásának int búcsút a Sony, majd 2021. augusztus 27-én a PlayStation Vita is csatlakozik hozzájuk. Ha minden igaz, akkor a vállalat napokon belül megteheti a hivatalos bejelentést az ügyben.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.