Hamarosan itt vannak a legújabb kínai mobiltelefonok

Június 16-án mutatja be az önállóvá vált gyártó a Google-támogatással várható új mobiljait – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 03. 9:41
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hónapja hallunk már a Honor 50 szériás okostelefonokról, a Huawei-ből kivált, immáron önálló, és a GSMA-ba is belépett Honor nemrég pedig bejelentette, hogy egy kínai rendezvényen, június 16-án mutatja be a legújabb okostelefonjait.

A Weibón egy kedvcsinálót is közzétettek a készülékekről, és bár konkrétumok nincsenek, azt megerősítették, hogy dupla gyűrűs dizájnt kap a hátlapi kamerarendszer.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A Honor korábban elmondta, hogy az alap Honor 50-be Snapdragon 778G chipet épít, és a szivárgások szerint a Pro modellbe is ez kerül. A Snapdragon 888-at csak a Pro+ verzióban vetnék be a Master Lu benchmark szerint. Utóbbi modellbe 6,79 hüvelykes, QHD+ felbontású, 120 Hz-es AMOLED-kijelző, 8 GB RAM, 128 GB UFS 3.1-es tárhely, 4400 mAh-s akkumulátor kerülhet, utóbbi 66 wattos töltést támogathat. Az előlapra 32 és 8 megapixeles, a hátlapra 50, 13 és 8 megapixeles kamerák kerülnének.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A fél világot elfoglalta az Android

Eredetileg 2008 szeptemberében jelent meg az Android operációs rendszer, vagyis körülbelül egy évvel azt követően, hogy az Apple elindította az okostelefonos forradalmat az iPhone és a rajta futó iOS megjelenésével. Mondani sem kell, hogy Steve Jobs annak idején nem örült a dolognak, és egyszerű másolatnak nevezte az Androidot, amit el szeretett volna törölni a Föld színéről – olvasható az Origo cikkében.

A Google-t ez persze nem nagyon hatotta meg, és ugyan az Android kezdetben közel sem működött olyan jól, mint a vetélytárs iOS, a vállalat rengeteg pénzt és erőforrást fektetett a fejlesztésébe, így évről évre használhatóbbá, bővebbé és szebbé vált.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.