Megjött PC-re és almás kütyükre a játékfuttató szolgáltatás

Már böngészőből is játszhatók a távoli Xboxokon futó játékok – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 06. 30. 20:04
null
A kép csak illusztráció Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási mérföldkőhöz ért az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés részét képező xCloud felhős játékfuttató szolgáltatás, az androidos telefonok és táblagépek után végre számítógépeken, továbbá Apple iPhone- és iPad-eszközökön is elérhető.

Az újonnan támogatott platformokon a Google Chrome, a Microsoft Edge, továbbá az Apple Safari böngészőkből használható, a felületét az xbox.com/play linken érhetik el az előfizetők. A játékhoz gamepadre van szükség, számítógép használata esetén nincs egeres és billentyűzetes vezérlés.

A kép csak illusztráció
Fotó: Pexels

A Microsoft szerint a játékok Xbox Series X hardvereken futnak a felhőben, full HD-felbontásban és 60 FPS-sel próbálja streamelni azokat,

minimum 20 Mbps letöltési sebességű internetkapcsolatot javasol a játékosoknak. A felhős futtatás által támogatott bő 250 játék listája itt böngészhető, oldalt rá kell szűrni a kézbesítés részben a felhőre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.