időjárás 2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Tovább dolgoznak az univerzális fájlátvitelen az androidos gyártók

Forrás: origo.hu
2021.06.23. 16:57
Tovább dolgoznak az univerzális fájlátvitelen az androidos gyártók

Néhány évvel ezelőtt a Xiaomi, az Oppo és a Vivo közösen kezdtek el dolgozni egy univerzális, vezeték nélküli fájlátviteli szabványon. Az MTA nevű szövetségük célja, hogy 20 MB per másodperces vezeték nélküli átvitellel működjön az univerzális szabvány.

A szövetséghez időközben csatlakozott a OnePlus, a Meizu, a ZTE, a Black Shark és a HiSense, továbbá az ASUS is. Nemrég pedig a Samsung.

A Samsung lépése azért jelentős, mert a világ egyik legnagyobb mobilgyártójáról van szó, amelynek saját, Quick Share névre keresztelt vezeték nélküli átviteli szabványa is van (ez váltotta az Android Beamet, és alternatíva a Nearby Share-re).

A szövetséghez nemrég csatlakozott a Samsung
Fotó: Pixabay

A Quick Share persze nem tűnik el, de feltehetően az MTA rendszerét is támogatják majd idővel a Samsung okostelefonjai.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Még a Mi 11 Ultránál is drágább lehet a Mi Mix 4

Bár a Xiaomi jégre tette a Mi Mix sorozatát, folyamatosak a pletykák a mobilszéria visszatéréséről. Egyre több szó-beszéd van például a Mi Mix 4 érkezéséről, Kínából eredő jelentések szerint pedig nem csak, hogy jön a Mi Mix 4, de még a Mi 11 Ultránál is drágább lesz.

A MyDrivers úgy értesült, hogy a Mi Mi x 4 kijelző alatti szelfikamerát kap, a kijelző kávája pedig minden oldalon nagyon vékony lesz, gyakorlatilag az egész előlap egy képernyő. Régóta törekszenek erre az androidos gyártók, annak ellenére is, hogy egyre többen panaszkodnak használati nehézségekre, még a tenyérre és oldalról belógó ujjakra figyelő algoritmusok mellett is.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.