A TikTokon jelentkezhetnek állásokra a fiatalok

Három tucat vállalattal kezdődött meg a TikTok Resumes tesztelése – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 07. 09. 12:49
null
Illusztráció Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi médiás cégeknek kötelezően követniük kell a trendeket és igényeket, ennek megfelelően a kínai TikTok egyesült államokbeli leánya most épp az állásközvetítői piacra való betöréssel kísérletezik. A TikTok Resumes segítségével a fiatalok álláshirdetésekre jelentkezhetnek, rövid videó formájában tudják beadni az önéletrajzukat a munkáltatókhoz.

Illusztráció
Fotó: pixabay

A tesztprogram első körben csak 2021. július 31-ig él majd, ezt követően születik majd döntés arról, hogy mennyi értelme van erőltetni a legfiatalabb munkakeresőket célzó megoldást. A teszt során bő harminc céghez – például a Chipotle-höz, a Targethez és a Shopifyhoz – tudnak videós önéletrajzokat beadni a fiatalak, az általános bemutatkozás és benyomáskeltés mellett természetesen érdemes rávilágítaniuk az esetleg már létező munkatapasztalataikra és képességeikre.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.