Hordozható okoskijelzőt készített a techóriás

Könnyen megtúráztatható lesz Mark Zuckerberg a lakásban – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 25. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nagy népszerűségre tettek szert az elsősorban a Messengeren keresztüli videóhívások egyszerűbbé és kényelmesebbé tételére kitalált Facebook Portal okoskijelzők, így a vállalat most bemutatott két új modellt. A Portal+ a 2018-as évjáratú Portal új változata, sokkal trendibb dizájnnal, 14 hüvelykes és 2140×1440 pixeles kijelzővel, 12 megapixeles kamerával, sztereó hangszórópárral.

Az érdekesebb újdonságot a beépített akkujának köszönhetően hordozható Portal Go jelenti, a wifihálózat hatósugarán belül könnyedén mozgatható eszköz egy töltéssel ötórányi videókonferenciázást, továbbá kikapcsolt kijelző mellett 14 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. 

A kijelzője 10 hüvelykes és 1280×800 pixeles, ugyanazt a 12 MP-es és ultraszéles látószögű kamerát használja, mint a Portal+.

A Facebook természetesen nem feledkezett meg arról, hogy egyes vevők valószínűleg nem kívánják a cég jóindulatára bízni a magánszférájuk tiszteletben tartását, így mindkét új Portal előlapján található a kameralencse letakarására használható kis műanyag, a kameráik működése közben zöld visszajelző LED világít mellettük, továbbá az eszközök tetején lévő gombbal fizikailag leválasztható a nyomtatott áramköri lapjukról a kamerát és mikrofont tartalmazó modul.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.