Tönkreteheti a motorozás a népszerű okostelefon kameráját

Jobb nem kormányra szerelhető tartóba tenni a készülékeket – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 12. 13:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan bejegyzés jelent meg az Apple terméktámogatási webhelyén, a MacRumors által kiszúrt cikk szerint a vállalat nagy teljesítményű motorok használata esetén nem javasolja az iPhone-ok kormányra rögzíthető tartóba való berakását. A motorozók általában navigációs appok használata miatt élnek a lehetőséggel, ám a jelek szerint jobban járnak, amennyiben a zsebükben tartják a mobiljukat, helyette egy régi telefonnal, esetleg navigációra szánt célhardverrel oldják meg a tájékozódást.

A támogatási oldal szerint a problémát a nagy teljesítményű motorok esetében gyakori karakterisztikájú vibráció jelenti, a kormányra szerelt tartón keresztül ezek az erőhatások kiválóan továbbadódnak, idővel pedig tönkretehetik a telefonok kameráinak optikai képstabilizációját és autófókuszálását.

Végleges hardveres károsodásról beszélünk, elméletileg az iPhone 6 Plus, az iPhone 6s Plus, továbbá az iPhone 7-től kezdve kiadott mindegyik iPhone érintett, leszámítva az első generációs iPhone SE-t.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.