Kiábrándító lehet a legnépszerűbb okostelefon legújabb változatának tervezett újítása

Nem lehet majd általánosságban véve műholdon telefonálni a készülékekkel – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 06. 14:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából egy hete végre érdekes pletyka érkezett a talán két hét múlva bemutatkozó iPhone 13 okostelefonokról, amely alapján azok képesek telefonhívások bonyolítása érdekében műholdakhoz csatlakozni. Sajnos úgy tűnik, hogy nem az elvárt módon működik majd a lehetőség, az eredeti hírrel előállt Ming-Chi Kuo piacelemző további információkat osztott meg a működésével kapcsolatban.

Kuo forrásai szerint a műholdas telefonálás csak bizonyos országokban működik majd, ráadásul kizárólag segélyhívások indítására lesz használható a térerővel nem rendelkező helyeken. Az Apple mobiljai a belátható jövőben biztosan nem váltják majd le a műholdas telefonokat, bár a jövőben a cég szeretne saját műholdakat pályára állítani, amelyeken át adatkapcsolatot szolgáltatna a készülékeihez.

A saját műholdas elképzelés még nagyon a jövő zenéje, évekre lehetünk a megvalósulásától.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció. Forrás: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.