Elkészült az Android várva várt legújabb rendszere

Még a Pixel mobilok tulajdonosainak is heteket kell várniuk rá – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 09. 9:18
Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzetes pletykáknak megfelelően a Google elérhetővé tette az Android 12 első stabil változatát a projekt forráskódjának tárolójában, azaz lényegében megjelent a mobilos rendszer idei iterációja. Ettől függetlenül a gyakorlatban még egyetlen készülékre sem telepíthető, szokásától eltérően a saját Pixel okostelefonjaira sem adta ki azonnal a vállalat, mivel további reszelésekre és javításokra van szükség, pár héten belül válnak majd telepíthetővé rájuk a legújabb Androidot hozó frissítések.

Az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan az Android 12 sem hoz eget rengető újdonságokat, a fejlesztők inkább csak reszeltek valamelyest a kinézetén, apró-cseprőnek titulálható fejlesztésekkel próbálták jobbá tenni az általa nyújtott élményt és funkcionalitást.

A nagynevű androidos mobilgyártók természetesen már dolgoznak az Android 12-t hozó frissítéseken, cégenként erősen eltér majd, hogy hány meglévő készülékre és mikor jelenik majd meg. Idén javarészt csak a legújabb csúcsmobilok esetén lehet számítani a frissítések elérhetővé válására, a régebbiekre és a megfizethetőbb eszközökre várhatóan csak jövőre érkezhet meg a legújabb Android.

Sajnos előfordulhat olyan is, hogy a gyártó alapvetően elkészíti egy bizonyos mobiljára az Android 12-t, ám a szolgáltatóktól vett modellekre nem érkezik meg a frissítés.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.