Európába érkezett az NFC-s okoskarkötő

Sokat kellett rá várni, de a mobilfizetéshez is használható Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC már Európában is rendelhető – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 30. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Xiaomi természetesen a Mi Smart Band 6 okoskarkötőjéből is készített NFC-s verziót, amely a sima kiadás mellett meg is jelent Kínában. Szokás szerint globálisan már csak az NFC nélküli változat volt kapható a nemzetközi megjelenéskor.

A Mi Smart Band 4 NFC után azonban most a Mi Smart Band 6-ból is lett NFC-s verzió a globális piacon. Hivatalosan ugyan nem erősítette meg a gyártó, hogy ezt mely országokban kívánja forgalmazni, de az olasz Amazonnál 54,99 euróért kapható a termék.

A Xiaomi kikötése szerint az okoskarkötő NFC funkciója csak bizonyos bankok Mastercard kártyáival használható mobilfizetésre. Így ha valaki ilyen célra vásárolná, előtte érdemes tájékozódnia a részletekről.

Maga az okoskarkötő egyébként 1,56 hüvelykes AMOLED-kijelzőt, 5 ATM-es vízállóságot, 125 mAh-s akkut (14 napos üzemidővel), Alexa-támogatást, pulzusmérőt, 30 sportmódot és Bluetooth 5.0-támogatást tartogat.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.