Jelenthetővé váltak az App Store csaló appjai

Ezt eddig konkrétan nem tette lehetővé az Apple – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 10. 06. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állítása szerint az Apple rendkívüli figyelmet fordít az App Store kínálatába felkerülő alkalmazások előzetes jóváhagyására, ám ez látszólag nem akadályozta elégséges mértékben a valamilyen módon rosszindulatú és csaló alkalmazások feltöltését, a kismillió nehezen érthető szabály és procedúra inkább csak a tisztességes fejlesztők életének pokollá tételére volt jó.

Az Apple most csendben eljutott odáig, hogy végre jelenthetővé tette az App Store rosszindulatú alkalmazásait. 

Erre eddig konkrétan nem volt lehetőség, az alkalmazás jelentés gombra koppintva megnyílt egy weboldal, amelyen be kellett jelentkezni az Apple-fiókkal, ám a gyanús viselkedések jelentése opciót kiválasztva valamiféle panasz leírására kitalált mező helyett az Apple egyik általános terméktámogatási oldala töltődött be.

Most ez némileg megváltozott, az appok oldalain a probléma jelentése gombra koppintva továbbra is be kell jelentkezni egy böngészős felületen, azonban megjelent az opciók között az átverés és a csalás jelentése opció, ezt választva pedig ténylegesen jelenthetővé váltak az említett típusú aktivitások.

Most már csak az nagy a kérdés, hogy ténylegesen kezd-e valamit a visszajelzésekkel az Apple.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.