Jól kezeled a váratlan helyzeteket?

Szakértők állították össze azt az új szimulációt, amelyen a Lounge Group Munkadinamika címet viselő, vállalati kutatásához kapcsolódva most kipróbálhatjuk, hogyan viselkedünk, amikor a világ a feje tetejére áll.

Forrás: Lounge Group2021. 10. 26. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tudományos kísérlet óta tudjuk, hogy pusztán a megfigyelés ténye komoly hatással lehet a teljesítményre, ezt nevezzük Hawthorne-effektusnak. A kontroll érzete jelentősen befolyásolhatja a hatékonyságot, otthoni és munkahelyi viselkedésünket egyaránt. Másfél éve a járványhelyzet, illetve a nyomában járó válság szinte egyik napról a másikra alakította át az életünket, beleértve a munkahelyek, cégek működését is. Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy komfortzónánk drasztikus megváltozásával kiesett a kezünkből a kontroll, vagy éppen megnőtt rajtunk, otthonainkban a figyelem: gondoljunk csak bele, hirtelen milyen sokan hallhatták, ahogyan párjuk a nappaliból vezeti üzleti tárgyalásait.

Fotó: Joe Oravecz / Lounge Group

Az Internet Hungary konferencián debütáló szimulációs játék a Lounge Group Munkadinamika kutatásának részeként az olyan különleges helyzetekre adott válaszokat térképezi fel, amelyeket komfortzónánk válsághelyzet alatt történő elhagyásakor tapasztaltunk, ezáltal vizsgálva a lehetséges, kifejezetten egyénre szabott megoldásokat, hogy mind a magánéletünkben, mind a munkahelyünkön, akár cégvezetőként elégedettebbek és hatékonyabbak legyünk. A felmérésből kiderült ugyanis, hogy a legnagyobb problémákat, beleértve a vállalatoknál az ilyen helyzetek által generált mentális, szervezeti, illetve munkahelyi dinamikákat befolyásoló változásokat leginkább a kontroll, az irányítás hirtelen átalakulása okozta. 

A Lounge Group „Munkadinamika” élményközpontjában most izgalmas játékok segítségével szimulál ehhez hasonló helyzeteket. A résztvevők megtudhatják, hogy a személyiségtípusuk alapján hogyan reagálnak, ha kiesik a kezükből az irányítás, ami különösen a cégvezetők szempontjából érdekes. A megváltozott kontrollhelyzetet teremtő és a komfortzóna elhagyására késztető izgalmas játékot a kutatás során első körben 60 vezető beosztású és diplomás résztvevő próbálta ki. A drasztikusan megváltozott szituációkat teremtő élménydús játék – amelyről a videót megnézheted ittazonban leginkább abban segíthet, hogy hogyan fedezzük fel saját személyiségünk határait.

„A szimulációk egyik legfőbb eredménye, hogy az átélt reakciók – frusztráció, csalódottság, feszültség, stressz – már csak egy okozat. A valódi ok, ami ezeket kiváltotta, az a kontroll megváltozása, elveszítése volt, éppen úgy, ahogy például a járványhelyzetben érezhették magukat a cégvezetők” – mondta Hidvégi Krisztina, a Lounge Group médiaigazgatója. Nagy hatással volt a helyzetkezelésre az adott résztvevő személyiségtípusa is. A nagyobb részben felfedező típusú cégvezetők váltak leginkább feszültté egy-egy játékban, amikor megérezték az irányítás elvesztését. Az újító személyiségűek ugyanakkor egyáltalán nem jöttek zavarba a váratlan helyzetben, míg az időbecslés legjobban a csapatjátékos kategóriának sikerült.

Milyen a személyiségtípusod? Felfedező vagy és inkább a belső hangodra hallgatsz? Csapatjátékosként igazán a közösség a lételemed, vagy inkább Különcként egyénileg magasra teszed magadnak a mércét? És mi a helyzet a határaid feszegetésével, talán épp Újító vagy, akit semmi sem állíthat meg? A Munkadinamika projekt 8 személyiségtípus, a felsoroltak mellett a Logikus, a Megbízható, a Rendszerező és a Csupaszív viselkedését vizsgálja megváltozott kontrollhelyzetben. További részletekért látogass ide: munkadinamika.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.