Minimálbérért dolgozik a videójáték-fejlesztő cég nagyfőnöke

Feltehetően sikerül majd átvészelnie az élethelyzetet a mesés vagyonából – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 29. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Activision Blizzard vezérigazgatójaként funkcionáló Bobby Kotick már hosszú évek óta szinte csak a juttatásai által generált botrányok miatt került be a hírekbe, a részvényesek egyre nagyobb tábora lázadozik az irányába rutinszerűen repülő, százmillió dolláros tételek miatt. Óriási küzdelmet követően legutóbb idén júniusban sikerült átvernie egy 155 millió dolláros (48 milliárd forintos) juttatási csomagot a részvényeseken, rekord alacsony 54 százalékos jóváhagyási ráta mellett.

A szexuális zaklatási és diszkriminációs ügyek miatt a cégénél kirobbant háborús helyzet miatt a milliárd dolláros vagyonú Kotick most meghozta a majdnem végső áldozatot: felkérte az igazgatótanácsot a teljes juttatási csomagjának kaliforniai minimálbérre (évi 62 500 dollár) mérséklésére, amíg nem teljesülnek a céges kultúra megváltoztatása tett egyes célok.

Kotick szerint a jövőben zéró tolerancia és titkolózás lesz a zaklatási és diszkriminációs ügyekben az Activision Blizzardnál, az olyan személyek pedig azonnal repülnek, akik a befolyásukkal visszaélve eltussolják a munkavállalók panaszait, esetleg megpróbálják megtorolni a panaszkodást.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.