Szenzációs fotózási újítást hoznak a csúcsmobilok

Emellett legalább öt éven át kapnak majd biztonsági frissítéseket – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 10. 11. 13:15
Fotó: Tanel Meos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 19-én végre bemutatkoznak a Google saját Pixel 6 és Pixel 6 Pro okostelefonjai, bár valójában már szinte mindent tudni róluk, a megszokott szivárogtatók után most épp a brit Carphone Warehouse árulkodott róluk. 

A mostanra törölt, ám a Wayback Machine jóvoltából továbbra is megtekinthető (1, 2) bemutatólapjaik szerint a készülékek nagy fotózási újdonságot hoznak, szoftveres feldolgozással utólag eltávolíthatóak a nem kívánatos személyek és tárgyak a képekről.

A Photoshop és a Paint Shop Pro már nagyon régóta kínálnak ilyen törlőeszközt, azonban mobilokon alapvető szolgáltatásként még nem volt jelen a funkció. A leírás szerint a retusálási lehetőség a Google Fotók alkalmazásban lesz elérhető, így van rá esély, hogy némi idő elteltével más készülékeken is megjelenhet. 

A témához kapcsolódva a Pixel 6 modell 50 MP-es fő kamerát és 12 MP-es ultraszéles kamerát kínál, míg a Prón ezek mellé bejön még egy 48 MP-es telefotós is.

A Google Pixel 6 készülékek további előnyének a hosszú szoftveres támogatás tűnik, a brit mobilbolt szerint az egyesült államokbeli megjelenésüket követő legalább 5 éven keresztül érkeznek majd hozzájuk biztonsági frissítések.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.