Felkapott betűszó lett az év szava

A glasgow-i székhelyű Collins kiadó a honlapokat, újságokat és folyóiratokat, valamint a közösségi médiát pásztázva választja ki az év szavát.

Forrás: vg.hu2021. 11. 26. 10:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFT-t választotta 2021-ben az év szavának a Collins angol szótár, miután hatalmasra nőtt az érdeklődés a non-fungible tokens, azaz a nem helyettesíthető tokenek iránt, amelyek akár többmillió dollárba is kerülhetnek – írja a Vg.hu.

Az NFT olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok (mémek, videók, bejegyzések) egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. 

Vagyis ha valaki megveszi például egy mém NFT-jét, akkor a digitális népművészeti alkotás hivatalosan is az övé lesz.  Minden NFT-nek van saját blockchain-alapú digitális „pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja. 

A glasgow-i székhelyű kiadó a honlapokat, újságokat és folyóiratokat, valamint a közösségi médiát pásztázva választja ki az év szavát, azt vizsgálva, hogy mely angol kifejezések használata ugrott meg az adott évben a legnagyobb mértékben – derül ki a Vg.hu cikkéből.

A Collins szakemberei szerint az NFT használata 2021-ben 11 ezer százalékkal növekedett. 

Az NFT mindenütt ott van a művészetektől kezdve a gazdasági területekig, galériákban, aukciósházakban és szerte a közösségi médiában 

– mondta Alex Beecroft, a Collins English Dictionary vezérigazgatója. 

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.