Házi kedvenceink közelségére is figyelmeztetnek ezentúl a legújabb virtuális valóság szemüvegek

Képesek már figyelmeztetni a nagyobb objektumokra a Quest headsetek – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 04. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérhetővé vált az Oculus Quest virtuális valóságos sisakok legújabb szoftverfrissítése, a telepítése után az eszközök többek közt a Space Sense funkcióval gazdagodnak. Ez egy felettébb kellemetlen problémát old meg, képes a látótérben egy rózsaszínes vizuális indikációval szólni, ha valamiféle nagyobb tárgy vagy élőlény jelenik meg a virtuális valóságban való mozgásra kijelölt fizikai területen.

A hamarosan Meta névre hallgató Oculus szerint ezzel elkerülhető lehet például a területre betévedt emberek és „nagyobb testű" állatok megrúgása vagy megütése, amit minden bizonnyal jó néven vesznek az érintettek. Elsősorban a kutyákat lehet így megóvni a kellemetlen élményektől, hiszen szokásuk csendben odasomfordálni a gazdájukhoz, mikor felkelti a kíváncsiságukat a viselkedése.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.