Jön a britekhez a kasszamentes élelmiszerbolt

Az Amazon technológiáját szerezte be a SmartShop Pick & Go üzletéhez a Sainsbury's – írja az Origo.hu.

Forrás: origo.hu2021. 11. 17. 13:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelenik a briteknél is az Amazon kasszamentes élelmiszerboltja. Az Egyesült Államokban már jó ideje tesztelhető üzletekbe egy QR-kód leolvasását követően bemehetnek a regisztrált ügyfelek, magukhoz vehetik a kívánt holmikat, majd a bolt elhagyása után a rendszer megterheli a bevásárlás összegével a bankkártyájukat. Ezt a vevők totális és automatizált megfigyelése teszi lehetővé, az Amazon kamerákkal követi a tevékenységeiket, a náluk maradt termékeket pedig a távozásukat követően kiszámlázza nekik – derül ki az oldal cikkéből.

A vevőknek gyorsabb és kényelmesebb bevásárlási élménnyel, a boltok számára pedig bevételnövekedéssel és bérköltségbeli csökkenéssel kecsegtető megoldást az Egyesült Királyságban elsőként a Sainsbury's kezdi majd el tesztelni, az Amazontól licencelt technológiát felhasználva.

A vállalat SmartShop Pick & Go üzlete London High Holborn utcájában található, a saját alkalmazottaival már próbálgatja a benne lévő technológia működését. A különleges bolt nyilvános megnyitásának várható dátumát egyelőre nem árulta el a Sainsbury's.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.