Tovább gyorsulhat a vezeték nélküli kapcsolat

A MediaTek a 2022-es CES-en tart majd egy demót, akár 40 Gbps-os sebességet is hozhat a Wi-Fi 7 – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 24. 12:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MediaTek egy házon belüli rendezvényén árulta el, hogy a 2022-es CES-en már a Wi-Fi 7 szabványt és az abban rejlő lehetőségeket mutatja majd be. Árulkodott is egy kicsit a cég, bár azt nem mondta meg, melyik cég használja majd elsőként a Wi-Fi 7-et.

A technikai részleteket még nem osztották meg, azt viszont igen, hogy a meglévő Wi-Fi 6-hoz képest 

nemcsak alacsonyabb válaszidőt, de 2,4-szer gyorsabb sebességeket hozhat a Wi-Fi 7.

Így az új szabvány ideális lehet felhős használathoz, főleg felhős játékokhoz. Sokszor gond ugyanis, hogy hiába elegendő a sávszélesség, a válaszidővel gondok akadnak, ami rontja a használati élményt. A Wi-Fi 7 akár milliszekundumokat javíthat ilyen téren, persze megfelelő hardverekkel. Az rejtély, hogy a gyártók milyen ütemben térnek majd át az új technológiára.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.