Ezeket a szempontokat vegye figyelembe, ha laptoppal lepné meg szeretteit karácsonykor!

A koronavírus-járvány hatása az élet minden területén éreztette a hatását, mely alól a technika világa sem jelent kivételt, sőt, olyan léptékű változás és fejlődés vette kezdetét ezen a téren, amely minden bizonnyal hosszú időre meghatározza alapvető gondolkodásunkat, ugyanis olyan tevékenységek esetében is felmerült a már-már kötelező eszközhasználat, mint a bevásárlás, a kapcsolattartás, az ügyintézés, vagy az oktatás. Sokaktól gyors és rugalmas életmódváltást követelt meg a pandémia, s a háztartásokban elengedhetetlenné vált a számítástechnikai eszközök léte, és legalább felhasználói szintű ismerete. Napjainkban tehát nem az a kérdés, hogy szükségünk van-e ezekre az eszközökre, hanem az, hogy egyéni ízlés és szükség tekintetében mit szerzünk be a sokszínű piacról. Az Origó számba vette, milyen alapvető szempontok alapján érdemes laptopot választani a szeretteink számára karácsony alkalmából – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 01. 10:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepek közeledtével – az elmúlt, járvány terhelte periódus tapasztalatait is figyelembe véve – időszerű számot vetnünk otthoni és üzleti számítógépparkunkkal és beszerezni, ajándékba vásárolni egyet-egyet szükség szerint.

Az Origó a cikkében górcső alá vette napjaink laptopkínálatát, ugyanis hordozhatóságát és funkcionalitását tekintve ez a platform bizonyul a legszélesebb körben kezelhetőnek és hatékonynak.

A laikusok kezét általában a márka, a megjelenés, vagy az ár vezeti vásárláskor, azonban érdemes némi kutatómunkával körültekintőbb döntést hoznunk, hiszen ezzel hosszú évekre kedvező irányba tereljük az újdonsült laptoptulajdonos életminőségét. 

Napjaink kínálatáról általánosságban megállapítható, hogy a hordozható számítógépek technikai színvonala nagy mértékben javult, ugyanis korábban a teljesítmény és a minőség fokmérői komolyabb szórást mutattak.

A megfelelő eszköz kiválasztásához elsőként érdemes a gép processzorát az igényekhez igazítani, ugyanis az alapvető alkatrész a későbbiekben nem, vagy csak nehezen cserélhető, valamint a videokártya sem bővíthető, ezért másodikként az ez irányú szükségletet javasolt alaposan felmérni: az integrált VGA film- és képnézéshez, szerkesztéshez, hagyományos irodai programok futtatására kielégítő, azonban 3D-s tervezéshez, komolyabb videóvágáshoz, számítógépes játékokhoz dedikált videokártya szükséges. A harmadik paraméternek a memóriának (RAM) kell lennie, amely ugyan a későbbiekben bővíthető, de érdemes legalább 8-16 GB-os kezdő méretben gondolkodnunk.

Ha jövőbeli tulajdonosa gyakran használná külső helyszínen a laptopot, a súly mellett legyen kiemelt szempont az akkumulátor üzemideje és várható élettartama is!

Amennyiben nagyszüleinknek keresünk laptopot, érdemes az átlagosnál nagyobb kijelzőben gondolkodnunk, általa könnyeben kezelik majd az eszközt és fogyasztják a vizuális tartalmakat.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.