időjárás 32°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Legó és Raspberry Pi segítségével épült fel ez a furcsa adventi kalendárium + videó

Forrás: ORIGO
2021.12.08. 09:26 2021.12.08. 19:55
Legó és Raspberry Pi segítségével épült fel ez a furcsa adventi kalendárium + videó

Érdekes projekt: Richard Hayler a lapka PC-t némi legó segítségével egy gépesített adventi kalendárium megalkotásához használta – olvasható az Origó cikkében.

Aki esetleg már megunta a hagyományos adventi kalendáriumokat, annak biztosan izgalmas lesz Richard Hayler projektje. Az illető ötlete azoknak is ideális, akik legszívesebben egyszerre az összes édességet előszednék.

A programozó fogott egy Raspberry Pi lapka PC-t, továbbá legódarabokat, és összeállított a kettő összekötését segítő Raspberry Pi Build HAT interfész segítségével egy gépesített adventi kalendáriumot. Persze RGB-fényekkel díszített karácsonyfa is van... A rendszert úgy állította be a programozó, hogy naponta csak egy édességet ad ki.

Amennyiben valaki egy nap többször nyomná meg a gombot, akkor a rendszer egy piros fénnyel figyelmeztet: aznap nem jár több édesség. Az ötletgazda egy YouTube-videót is közzétett az alkotásáról, de lépésenkénti útmutatót nem mellékelt azoknak, akik maguk is összeraknának hasonlót.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Youtube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.