Legó és Raspberry Pi segítségével épült fel ez a furcsa adventi kalendárium + videó

Érdekes projekt: Richard Hayler a lapka PC-t némi legó segítségével egy gépesített adventi kalendárium megalkotásához használta – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 08. 9:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki esetleg már megunta a hagyományos adventi kalendáriumokat, annak biztosan izgalmas lesz Richard Hayler projektje. Az illető ötlete azoknak is ideális, akik legszívesebben egyszerre az összes édességet előszednék.

A programozó fogott egy Raspberry Pi lapka PC-t, továbbá legódarabokat, és összeállított a kettő összekötését segítő Raspberry Pi Build HAT interfész segítségével egy gépesített adventi kalendáriumot. Persze RGB-fényekkel díszített karácsonyfa is van... A rendszert úgy állította be a programozó, hogy naponta csak egy édességet ad ki.

Amennyiben valaki egy nap többször nyomná meg a gombot, akkor a rendszer egy piros fénnyel figyelmeztet: aznap nem jár több édesség. Az ötletgazda egy YouTube-videót is közzétett az alkotásáról, de lépésenkénti útmutatót nem mellékelt azoknak, akik maguk is összeraknának hasonlót.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Youtube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.