Vajon melyik emoji a legnépszerűbb? Íme, a válasz

Igencsak beszédes, hogy az összesen 3663 hangulatjelből most, 2021-ben melyiket használjuk a legtöbbet – olvasható a Bama.hu-n.

Forrás: Mediaworks2021. 12. 07. 12:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Unicode Consortium, a különböző írásrendszerek egységes kódolását és használatát leíró nemzetközi számítástechnikai szabvány adataiból kiderül, hogy 2021-ben a legtöbbet használt emoji még a piros szív, azaz a szeretet ❤️ emojit is megelőzve a sírva nevetős lett: 😂

Talán nem csupán véletlen, hogy az örömkönnyes – vagy éppen sírva vigadó? – hangulatjeltől még a szeretet-emoji is lemaradt: utána pedig, már ami az emojik felhasználási gyakoriságát illeti, statisztikailag csak egy mély szakadék következik.

A felhasználás gyakorisági sorrendjét tekintve ezek a világszerte legnépszerűbb emojik:

😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

A gyűjtemény joggal ismerősnek tűnhet – látszólag nem sokban különbözik a legutóbbi, 2019-es adatközléstől. Bármennyire is olyan végtelenül változatosnak tűnik a világ, a top 100 emoji elviszi az összes, 3663 emoji 82 százalékát.

A teljes cikkből az is kiderül, miben tér el egymástól az idei és a két évvel ezelőtti emoji-ranglista!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.