Az almás cég önvezető autója egy négy keréken guruló tojás?

Lehet, hogy így néz ki az Apple régóta pletykált futurisztikus autója? – tette fel a kérdést a The Sun, mielőtt lerántotta volna a leplet egy rendhagyó modell terveiről.

Forrás: Híradó.hu2022. 01. 18. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy autótervező olyan önvezető jármű prototípusával állt elő, amely gyakorlatilag egy bizarr, 360 fokban forgatható gömb négy keréken. A Devanga Borah által elképzelt koncepció a régóta várt közlekedési eszköz egyik lehetséges kivitelezését mutatja be – közölte a brit lap.

Két ülés kapott helyet a forgó fülkében, mintha egy sci-fi filmből lépett volna elő. A Yanko Design beszámolója szerint kétszárnyú ajtó nyitja és zárja az utasteret. Az ülések hátradöntött pozíciója felel a maximális kényelemért. A stílus is nagyon Apple-közeli, a letisztult fehér és fekete színeket követi, és persze az ikonikus logó is ott díszeleg rajta – írja a Híradó.hu.

Az iPhone-gyártó évek óta szűkszavúan nyilatkozik az autós projektjéről, és végül úgy is dönthet, hogy egyáltalán nem folytatja ezt a vonalat. A jelenlegi hírek szerint minimum 2028-ig kell várjanak az érdeklődök arra, hogy megpillanthassák az elkészült járművet. A titkos munka Project Titan néven ismert, melynek keretében az Apple egy olyan elektromos autót készíthet, amely a Teslával vetekedhet (legalábbis önvezetés terén).

Úgy tudni, hogy 2014 óta több változtatáson is átesett a koncepció, miközben a cég azt vizsgálta, hogyan nézhet ki a vezető nélküli személyautók jövője. Korábban úgy gondolták, hogy az Apple a Kiával dolgozik együtt egy jármű kifejlesztésén. A tervek azonban egyelőre nem nyilvánosak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.