időjárás 18°C Orbán 2022. május 25.
logo

Az almás cég önvezető autója egy négy keréken guruló tojás?

Forrás: Híradó.hu
2022.01.18. 14:38
Az almás cég önvezető autója egy négy keréken guruló tojás?

Lehet, hogy így néz ki az Apple régóta pletykált futurisztikus autója? – tette fel a kérdést a The Sun, mielőtt lerántotta volna a leplet egy rendhagyó modell terveiről.

Egy autótervező olyan önvezető jármű prototípusával állt elő, amely gyakorlatilag egy bizarr, 360 fokban forgatható gömb négy keréken. A Devanga Borah által elképzelt koncepció a régóta várt közlekedési eszköz egyik lehetséges kivitelezését mutatja be – közölte a brit lap.

Két ülés kapott helyet a forgó fülkében, mintha egy sci-fi filmből lépett volna elő. A Yanko Design beszámolója szerint kétszárnyú ajtó nyitja és zárja az utasteret. Az ülések hátradöntött pozíciója felel a maximális kényelemért. A stílus is nagyon Apple-közeli, a letisztult fehér és fekete színeket követi, és persze az ikonikus logó is ott díszeleg rajta – írja a Híradó.hu.

Az iPhone-gyártó évek óta szűkszavúan nyilatkozik az autós projektjéről, és végül úgy is dönthet, hogy egyáltalán nem folytatja ezt a vonalat. A jelenlegi hírek szerint minimum 2028-ig kell várjanak az érdeklődök arra, hogy megpillanthassák az elkészült járművet. A titkos munka Project Titan néven ismert, melynek keretében az Apple egy olyan elektromos autót készíthet, amely a Teslával vetekedhet (legalábbis önvezetés terén).

Úgy tudni, hogy 2014 óta több változtatáson is átesett a koncepció, miközben a cég azt vizsgálta, hogyan nézhet ki a vezető nélküli személyautók jövője. Korábban úgy gondolták, hogy az Apple a Kiával dolgozik együtt egy jármű kifejlesztésén. A tervek azonban egyelőre nem nyilvánosak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)