Ennyi pénzt fizetett 2021-ben a fejlesztőknek az informatikai vállalatóriás

60 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztőknek az amerikai multicég tavaly, az eladások a karácsonyi ünnepek alatt rekordot döntöttek – írta meg az Origó.

Forrás: Origo2022. 01. 13. 11:22
Apple Special Event
epa09530750 A handout photo made available by Apple Inc. showing the new 14- and 16-inch MacBook Pro powered by M1 Pro and M1 Max pushing the limits of what a notebook can do, delivering huge performance gains for even the most demanding of workflows during the Apple Special Event at Apple Park in Cupertino, California, USA, 18 October 2021. EPA/APPLE INC. HANDOUT Images cannot be altered or modified in any way, in whole or in part, that disparages Apple. MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fotó: APPLE INC. HANDOUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple elárulta, hogy az App Store alkalmazásboltjának 2008-as indulása óta immáron több mint 260 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztőknek. 2020 végén még 200 milliárdról beszélt a cupertinói cég, így hamar kiderült, hogy 2021-ben 60 milliárd dollárt kerestek a platformon a fejlesztők.

Az Apple szerint a felhasználók minden eddiginél több pénzt költöttek karácsony és újév között. Pontos számot ugyan nem említettek, vélhetően azért, mert a világ számos pontján perekkel néz szembe az Apple: a fejlesztők és a hatóságok is sérelmezik az indulás óta létező úgynevezett „Apple-adót”, amit a cég levon minden egyes vásárlásból.

Bár alapvetően sokak szerint jogos, hiszen rengeteg ember számára válik így elérhetővé egy tartalom, biztonságos és kontrollált környezetben, ráadásul az App Store fenntartása és működtetése is pénzbe kerül. A nyomás azonban nem enyhül, és valószínűleg nem lesz vége ott a történetnek, hogy 2020-ban 15 százalékra csökkentette a díjat a cég azoknál, akik évente egymillió dollárnál kevesebbet keresnek.

Az Origó eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI/EPA)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.