Már a nyomtatók tonereit is elérte a chiphiány

Maga a vállalat kénytelen nem hivatalosnak tűnő modelleket árulni – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 10. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdőjelezhető üzleti praktikái miatt az Egyesült Államokban nemrég perbe fogott Canon bejelentette, hogy a félvezetőhiány miatt várhatóan februártól kezdve Ausztráliában és Új-Zélandon chip nélküli tonereket fog árulni egyes imageRUNNER ADVANCE üzleti lézernyomtatóihoz. A chipek célja a vevők drága gyári tonerek megvásárlására való rákényszerítése, bár az érintett nyomtatói azon modellek közé tartoznak, amelyek nem akadályozzák meg az utántöltöttek használatát.

Ezt kihasználva a Canon átmenetileg maga is leszámol a chipekkel, a támogatási oldalán biztosította az emiatt értesítő hibaüzenetekkel találkozókat, hogy nyugodtan figyelmen kívül hagyhatják a nyaggatást.

 Viszont akadhat egy apró probléma, a chipmentes tonerek használatakor nem feltétlenül lesz működőképes a töltöttségük kijelzése: a printerek csak a tonerek kiürüléséről tudnak hibaüzenetet megjeleníteni, ami felettébb kellemetlennek bizonyulhat az ügyfelek számára.

Egyelőre nem világos, hogy Európában is kaphatóak lesznek-e a chip nélküli gyári tonerek.

Az érintett nyomtatók és tonermodellek:

  • imageRUNNER ADVANCE 47xx/45xx (NPG-73)
  • imageRUNNER ADVANCE C355_255/C350_250 (NPG-65)
  • imageRUNNER ADVANCE C357_257/C356_265 (NPG-76)
  • imageRUNNER ADVANCE C38xx/C37xx/C35xx/C33xx (NPG-67)
  • imageRUNNER ADVANCE C57xx/55xx (NPG-71)

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.