Szörnyvadászós játék keserítette meg két Los Angeles-i rendőr életét

Nem reagáltak a fontos szörnyvadászat miatt a kollégáik erősítéskérésére – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2022. 01. 11. 14:26
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vérmérséklettől függően viccesnek vagy felháborítónak is titulálható történetre derült fény, egy friss bírósági ítélet szerint végleg kénytelen új hivatás után nézni egy amerikai rendőrpáros. Louis Lozano és Eric Mitchell még 2017-ben Los Angelesben járőröztek, mikor a közelben lévő társaik erősítést kértek egy betörés helyszínére, azonban ők elhajtottak a környékről.

A felettesük kérdőre vonta őket, hogy miért nem reagáltak a rádiós segítségkérésre, védekezésük szerint nem hallották azt a hangos környezetük miatt. Ez nem hangzott hihetően, a kocsijuk fedélzeti kamerájának felvételét visszanézve kiderült, hogy egy Snorlax nevű szörnyre vadásztak a Pokémon Go mobiljátékban, tudatosan hagyták figyelmen kívül a rádiós kommunikációt. A súlyos fegyelmi vétség miatt menesztette őket a Los Angeles-i rendőrség.

Lozano és Mitchell ezután az állományba való visszavételük kikényszerítése érdekében bíróságon fellebbeztek a döntés ellen, érvelésük szerint a rendőrautó fedélzeti kamerája nem használható a rendőrök magánbeszélgetéseinek megfigyelésére. A körülményeket figyelembe véve a bírónő hibásnak találta a feltevésüket, joggal menesztette őket az LAPD a társaik szolgálatteljesítés közbeni cserben hagyása miatt.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.