Kiberbiztonsági tanúsítással erősít Magyarország

A digitális gazdaság kibontakozásának és működőképességének segítése érdekében – írja a Baranya megyei hírportál, a bama.hu.

Forrás: BAMA2022. 02. 15. 15:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) új rendeleteket adott ki a kiberbiztonsági tanúsítás eljárásrendjéről. A tanúsítási tevékenység célja, hogy az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően a digitális eszközök és szolgáltatások esetében garantálni lehessen a kiberbiztonsági védelmet.

Az eszközökön elhelyezett tanúsítvány azt a célt szolgálja, hogy egyértelműen felismerhetővé tegye a biztonság szintjét a felhasználók számára, továbbá garantálja azt, hogy a termék megfelel az Európai Unió által meghatározott követelményeknek.

2022. január 1-től az Országgyűlés a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának jogkörét kiberbiztonsági feladatokkal bővítette, ezáltal is segítve a digitális gazdaság kibontakozását és működőképességét.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.